Jurij in Jagoda Batagelj sta se razšla. Kdo bi si mislil, da so lahko ločitve tudi pozitivne.

Jagoda in Jurij Batagelj

Plesalca latinskoameriških plesov sta se po dvajsetih letih zveze razšla.

Med športnimi plesalci je že nekaj časa bila javna skrivnost, da sta Jurij in Jagoda Batagelj potegnila črto pod skupnim zasebnim življenjem in zaživela vsak na svojem. No, tisti, ki nekoliko bolj poznajo situacijo, so prepričani, da je Jagoda Jurija dala na čevelj, ker “z njim ni šlo več, da je preveč neresen”. Kontaktirala sem kar Jurija, ki je vedno pripravljen povedati, kaj se dogaja, pa čeprav ne gre vedno za pozitivne novice. No, poslal mi je izjavo za javnost, ki je bila objavljena v reviji Zvezde-Lady: “Res je, da sva se razšla, vendar sva še vedno trdno povezana, najprej kot starša Ivi Valentini, potem pa tudi kot prijatelja, plesni par in sodelavca. Skupaj sva preživela 20 čudovitih let, ki jih bova vedno imela v lepem spominu, saj sva jih preživela na res najlepši možen način, prepotovala in preplesala sva skoraj cel svet in skupaj ustvarila veliko lepega … sedaj pa je čas za nove poti, a to nikakor ne pomeni, da dosedanja pot ni bila lepa, ravno nasprotno … Biti tako intenzivno povezan tako v privatnem kot v profesionalnem življenju je zelo lepo, ampak prišla sva do točke, kjer čutiva, da sva eden drugemu dala že vse in je čas, da greva vsak svojo pot. Skozi plesno kariero sva skupaj šla čez res veliko vzponov in padcev in se iz tega naučila, da je tudi vsak padec pravzaprav lahko vzpon, zato sva se odločila, da bova tudi ta razhod obrnila sebi v prid in dokazala, da je možno, da gre par narazen in ostane v lepem ali morda celo še lepšem odnosu, česar si oba želiva ne le zaradi hčerke, ampak tudi zaradi naju, ker se še vedno smatrava za najboljša prijatelja in velika podpora eden drugemu. Tako da bova nadaljevala skupno pot tudi kot profesionalni plesni par in organizatorja ter vodilna sila projekta Dance Amore. Še naprej bova tudi skupaj poučevala plesne pare doma in po svetu, v pripravi pa imava tudi par skupnih projektov, ki jih bova prav kmalu razkrila.”

Jurij in Jagoda na tekmovalnem parketu; Jagoda je občasno eksperimentirala tudi z barvo las.

Uradno pa je podal izjavo tudi za bralce našega portala: “Nič takega se ni zgodilo. ‘Ful’ sva ‘kul’ skupaj sedaj, samo sva morala odmisliti to, kaj okolica misli o naju, in se začeti ukvarjati, kaj midva misliva o sebi in o naju. Spoznala sva, da sva lahko ‘ful’ dobra oz. še boljša prijatelja, tudi če nisva privatno skupaj … tako da vse je ‘kul’.”

S trenerjema Danielo in Fredijem Novakom po osvojitvi prestižnega prvega mesta v Blackpoolu

Za Jurijem in Jagodo je pestra plesna kariera. Večkratna državna prvaka v latinu sta bila temperamentna tudi na mednarodnih tekmah. Jurij, seveda. Recimo leta 2010 ga je disciplinska komisija kaznovala s tremi meseci neplesanja na tekmah mednarodne zveze IDSF (zdaj WDSF, op. u.), ker je zabrusil takratnemu predsedniku IDSF Marku Sietasu na evropskem prvenstvu: “Fuck IDSF.” Razburil ga je doseženi rezultat, in sicer šele 4. mesto. Članek si lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/zivcen-jurij-batagelj-suspendiran-za-tri-mesece/

Dance Amore (foto: Tomaž Lanišek)

Jurij je od nekdaj tudi imel zamisli o samostojnih projektih. Njegov zadnji Dance Amore je bil dobro obiskan, a finančno nikakor ni splezal na pozitivno ničlo. Stroški so bili preveliki, med nastopajočimi plesalci pa je prišlo celo do odpovedi sodelovanja, saj niso želeli nastopati brezplačno. O tem smo pisali tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/predstava-jurija-batagelja-dance-amore-zaplesi-ljubezen-razpadla/

Janja Lesar in Krištof Hulboy sta sodelovanje v projektu Dance Amore kmalu po premieri odpovedala. (Foto: Tomaž Lanišek)

Jurij je pred časom postal tudi vlogger, a le za kratek čas https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/plesalec-jurij-batagelj-po-novem-postal-vloger-a-spet-samo-priblizno/

Zvezde plešejo (foto: POP TV)

Lani sta z Jagodo, ko nista bila več izbrana za šov Zvezde plešejo na POP TV, odplesala na Planet TV in postala voditelja in koreografa šova Zapleši v ljubezen, a šov je trajal samo eno sezono.

Jurij in Jagoda sta bila poročena deset let. Poroka pa se je zgodila na Zemonu, saj Jurij prihaja iz Ajdovščine. Nikakor pa nista edina, ki sta plesala in živela skupaj ter se tudi razšla. Jagodina sestrična Maja Geršak je dolgoletno zvezo s Petrom Majzljem prekinila, ker se je zaljubila v soplesalca v šovu Zvezde plešejo Gašperja Riflja, s katerim ima otroka. Martina Plohl ima s Kristijanom Burazerjem podobno zgodbo, le da otrok še nima. Ples je pač strast in čustva zaplešejo po svoje.

Jagoda bo verjetno prevzela nazaj svoj priimek Štrukelj.

Jurij pa pravi za konec: “Za Jagodo bom poskrbel 100-odstotno, enako kot bo ona zame … Kdo bi si mislil, da so lahko ločitve tudi pozitivne … Samo odrasti moraš, pa ego dat’ na stran.”