Živčen Jurij Batagelj suspendiran za tri mesece

Jurij in Jagoda Batagelj bosta po odločitvi disciplinske sodnice tri mesece na začasni plesni klopi.

Dogajanje na zadnjem evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki se je odvijalo 19. junija v Ostravi, v katerega je bil vpleten naš plesalec Jurij Batagelj, je dobilo epilog s strani Plesne zveze Slovenije. Jurij Batagelj ima prepoved plesanja za tri mesece zaradi neprimernih besed oziroma obnašanja. Spomnimo. Četrto mesto, ki ga je Jurij dosegel s soplesalko in zdaj tudi že ženo Jagodo Batagelj (poročila sta se 10. julija na dvorcu Zemono), ga je tako razočaralo, da je na razglasitvi rezultatov novemu športnemu direktorju IDSF (Mednarodna plesna zveza) Marcu Sietasu zabrusil: "Fuck IDSF".  Zavoljo tega dejanja ga je Sietas takoj prijavil na disciplinsko komisijo mednarodne plesne zveze, ki je nato poslala zahtevo za prepoved plesanja za pol leta oziroma suspendiranje Jurija Batagelja za šest mesecev še naši plesni zvezi. Razplet dogajanja se je razvil na eni od zadnjih sestankov na hitro zbrane disciplinske komisije, ki pa ga je tokrat vodila Karmen Intihar.

Jurij Batagelj bo tri mesece brez tekmovalnega parketa in bo imel ravno dovolj časa, da razmisli, kako nadaljevati kariero.
Plesna zveza Slovenije oziroma Urška Marinko, verjetno dežurna na zvezi, ker ta inštitucija še vedno nima uradnega piarovca, nam je čudežno zelo hitro posredovala odgovor na vprašanje, kaj se dogaja z usodo Jurija Batagelja. “Glede na vaš dopis vas obveščamo, da je disciplinska sodnica Karmen Intihar, imenovana s strani predsednice disciplinske komisije Suzane Majer, na podlagi disciplinskega pravilnika PZS po ustrezno izvedenem postopku odločila, da se Juriju Batagelju za obdobje od 20.6. do 19.9.2010 izreče prepoved sodelovanja na vseh domačih tekmovanjih in na vseh tekmovanjih, na katerih bi zastopal Plesno zvezo Slovenije.” Tokrat je Plesna zveza res ukrepala zelo hitro in praktično kaznovala Jurija že dan po izpadu, ko je Jurij še veselo poplesaval na šov nastopu v Ostravi. Dogajanje v zvezi z disciplinsko komisijo in ukrepom pa je zelo profesionalno in predvsem zelo jasno pojasnila Karmen Intihar, ki smo jo prosili za dodatne informacije: "Glede na disciplinski pravilnik je na prvi stopnji predsednik disciplinske komisije s sklepom določil disciplinskega sodnika, ki mora izpeljati postopek. To sem bila jaz. Javno obravnavo sem sklicala v petek, 9.7. Končna odločitev je bila moja. Če bi se kdo na mojo odločbo pritožil, bi se postopek nadaljeval na drugi stopnji pred disciplinsko komisijo (glej Pravilnik). Glede na okoliščine se poznavalci razmer strinjajo, da je bila moja odločitev dobra in da jo bo upošteval tudi IDSF. IDSF je namreč strogo priporočal šest mesečno prepoved! Je pa zadeva precedens tudi v IDSF, ki pa seveda lahko ukrepa v skladu s svojimi sklepi, še posebno, če bi se jim zdela kazen premalo "resna"!" Ali se z odločitvijo naše zveze strinja tudi Mednarodna plesna zveza, pa v tem trenutku še ni jasno, saj njihov odgovor še čakamo.
Kazen pa je prišla ravno v pravem času, ko je v poletnih mesecih rahlo zatišje in ni tistih najbolj zvenečih tekmovanj. Prvo, ki se ga plesalci udeležijo v večjem številu, bo International v Londonu, ki se začne 19. oktobra, svetovno prvenstvo pa je šele novembra v New Yorku. Sicer pa se v plesnih krogih blizu mladoporočencev govori, da Jurij in Jagoda intenzivno premišljujeta o prestopu med profesionalce, saj se menda zavedata, da je njuna kariera med amaterji praktično končana, saj ne moreta več konkurirati vse mlajšim in bolj agresivnim amaterskim plesnim parom, lobiranja njunega trenerja Fredija Novaka pa so menda dovolj močna le na področju bivših jugoslovanskih republik.
Plesni trener Fredi Novak pravi, da ne ve, kaj pomeni beseda lobiranje, a v plesnih krogih ga imajo za velikega lobista, a menda samo še na področju bivše Jugoslavije.