Plesalec Jurij Batagelj po novem postal vloger, a spet samo približno!

Jurij Batagelj bi bil malo plesalec, malo trener, malo producent, malo vloger, malo vsega.

Za zdaj je vse še zamisel, ki nastaja v moji glavi. Približno vem, kaj hočem, a bo projekt tako kot moji vlogi nastajal spontano. Vlog mi za zdaj vzame kar veliko časa. Zame je to nekaj novega in se še nekoliko lovim s snemanjem in editiranjem. Kakšne stavke moram posneti večkrat, saj se zmotim in zapletem (smeh). Je pa to dober trening govora in javnega nastopanja. Načrtujem, da bom vloge snemal vsaka dva dneva, če mi bo le čas dopuščal. Plesalci smo zelo leteči. Včasih zna biti kakšen vlog manj, a bom poskusil biti čim bolj discipliniran. No, saj disciplino pa že tako in tako imam zaradi plesa.

Z vlogi sem začel ravno zaradi svojega novega projekta. Zdi se mi luštna stvar, s tem bom dobil nasvete in predloge še od koga drugega. Tokrat si želim narediti nekaj malo drugačnega. Vračam se v 80-a, vse bo malo bolj retro, in tudi glede plesa – umaknil se bom od latinskoameriških in standardnih plesov. Rad bi delal s hip-hop in šov plesalci. Imam že ideje, s kom bi sodeloval, najprej moram najti koreografa, ki se spozna na to zvrst, potem pa naprej – plesalci, letalci in preostala ekipa. (sporoča o svojem novem projektu, ki tokrat ni plesen, ampak vlogerski, plesalec Jurij Batagelj preko PR-agencije Avi. O žal propadli predstavi Dance Amore si lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=5116#.WpFKwKjT42w

Ekipa predstave Dance Amore, ko so se še smejali. (Foto: Tomaž Lanišek)
Večina plesne ekipe je predstavo razočarano zapustila, Jurij je sicer obljubljal postavitev z novo ekipo, a očitno se bo to zgodilo samo enkrat, in sicer na Ljubljana Festivalu sredi poletja z novimi plesalci, ki naj bi plesali brezplačno. V plesnih krogih zmajujejo z glavo in pravijo, da Jurij preprosto ne ve, kaj bi počel v življenju. No, pa saj ima še čas, da se najde.)