Evropsko prvenstvo v latinu. Naša para bolj na repu lestvice.

Slovenska para v Sočiju (foto: osebni arhiv)

V Sočiju se je v nedeljo odvijalo evropsko prvenstvo v latinu za starejše mladince, slovenske barve sta zastopala dva naša para. Matic Vučina s Tosio Robar Žerak in Jan Hafner s Pino Eržen sta plesala v konkurenci 50 parov.

Matic Vučina in Tosia Robar Žerak
Matic in Tosia sta zasedla delitev 42. do 43. mesta in za naš portal sporočila. "Evropsko prvenstvo nama je bilo všeč, organizacija dobra, le občinstvo je bilo preveč oddaljeno od plesišča. Odplesala sva dobro, veva pa, da lahko še bolje. Zdaj se že pripravljava na državno prvenstvo."
Jan Hafner in Pina Eržen na lanskem državnem prvenstvu (foto: Marko Mesec)
Jan Hafner in Pina Eržen sta bila za dve mesti boljša od plesnih kolegov in zasedla delitev 39. do 40. mesta. Za naš portal sta tako opisala svoje občutke po nastopu: "Prvenstvo je bilo lepo organizirano, scena in urejenost dvorane pa sta bili na najvišji ravni za tovrstna tekmovanja, prav tako ustrežljivost in prijaznost organizatorjev. Midva sva v tej kategoriji, ki je triletna, šele dobro leto in sva prišla nabirat izkušnje, pogledat, kje sva, in upala na čim boljšo uvrstitev. Žal se nama je napredovanje iz prvega kroga izmuznilo za nekaj klikov, tako da sva tekmo končala na 39. do 40. mestu. Z odplesanim sva zadovoljna, sva pa prepričana, da zmoreva več in bova to v prihodnje tudi dokazovala. V redancu sva plesala bolje kot v prvem krogu in sva se otresla začetne treme. Najboljši pa je občutek, da napredujeva in da najboljše v tej kategoriji še pokaževa. Po pokazanem sva pripravljena na prihodnje tekme, najprej na državno prvenstvo v LA-plesih drug vikend, potem potujeva čez leto na močne mednarodne tekme in prvenstva po vsej Evropi, ki nama bodo dala prepotrebne mednarodne izkušnje in občutke, ki jih nujno potrebujeva za napredovanje in uspehe. Seveda pa izkoristiva portal Parada plesa tudi za iskreno zahvalo svojim trenerjem Tatjani (Lahvinovič, op. u.), Zoranu (Plohlu, op. u.), Alekseju (Galčunu, op. u.), Lukašu (Mušinki, op. u.), Martini (Plohl, op. u.) in vsem prijateljem iz Plesnega kluba Diamant."
Natalija Banovič je bila uradna spremljevalka naših parov. (Foto: Marko Mesec)
Uradna spremljevalka je bila Natalija Banovič, ki pravi: "Tekma je bila lepo organizirana, tako kot se za evropsko prvenstvo spodobi. Mogoče bi bilo bolje, če bi bila dvorana malo manjša in občinstvo bližje plesišču, kar je lažje za plesalca. Za Tosio in Matica sem pričakovala boljši rezultat glede na odplesano, čeprav je bilo to njuno prvo evropsko prvenstvo. Glede na to, da je v nedeljo že državno prvenstvo, so že misli in treningi usmerjeni na čim boljsi rezultat na državnem prvenstvu."
Zmaga je ostala v Rusiji pri paru Egor Kulikov in Maria Goroshko. V sodniški zasedbi ni bilo slovenskega sodnika. Spomnimo. Lani sta Ivan Jarnec in Ana Ekart zasedla 31. mesto, Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar pa 50. mesto. Plesalo pa je devet parov več kot letos.
V nedeljo se slovenski plesalci zberejo v Ivančni Gorici na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ki ga organizira Marko Vodnik, seveda pod okriljem Plesne zveze Slovenije.

View Gallery 4 Photos