Najbolj bran članek lanskega leta! Konec romantike med Ano Klašnjo in Miho Krušičem. Koreografa zamenjala za baletnega kolega.

Miha Krušić, Ana Klašnja in Filip Jurič

Lani vas je najbolj zanimal razpad zveze med balerino Ano Klašnjo in koreografom Miho Krušičem. Članek je v originalu izgledal takole.

Baletna solistka ljubljanskega baleta Ana Klašnja naj bi bila že nekaj časa v romantični zvezi s precej mlajšim baletnim kolegom Filipom Juričem. Ani sem poslala vprašanja, da izvemo iz prve roke, kaj se dogaja, in njeni odgovori so kratki in jedrnati in nekoliko dvoumnisaj glede na pogovor, ki sem ga imela z Miho Krušičem ‘off the record’ so stvari nekoliko drugačne. “Z Miho sva v dobrih odnosih in družina mi je vedno na prvem mestu. Filip je moj novi plesni partner seveda. Priprave na talente so že stekle in nove sezone se zares veselim.

Filip Jurič v Gusarju (foto: Tiberiu Marta)

Filip Jurič je odličen plesalec, ki je v ekipo ljubljanskega baleta prišel iz Maribora, kjer je končal baletni konservatorij in bil član mariborske baletne ekipe. Njegovo srce je kar nekaj časa bilo za balerino Jeleno Lečić, ki je tudi bila članica mariborskega baleta. O Filipu smo lani pisali tukaj https://www.paradaplesa.si/ujemi-korak/filip-juric-plesem-rad-najraje-in-osreci-me-odziv-obcinstva-po-predstavi-vcasih-se-kar-najezim/

Ana Klašnja je, kot kaže, za marsikaterega moškega zelo usodna ženska.

Miha Krušič pa je bil zgovornejši, a le o plesni situaciji in jesenskih načrtih s šovom Slovenija ima talent. O Ani (glede na okoliščine, ki so v teku, op. u.), ni želel povedati kaj več kot samo (citiram): “Meni je družina najbolj pomembna oziroma je na prvem mestu. Ni vse zlato, kar se sveti!” Nekaj podrobnosti sem seveda izvedela ‘off the record’, in ko bo čas, pridejo na plan.

Strastni poljubi med Miho in Ano so preteklost.

Miha je trenutno že 64. dan na morju, v Istri vsako leto kampira. Sinu Jašu, ki je aprila dopolnil pet let, je med najinim pogovorom kuhal enolončnico, potem sta se odpravila na kopanje. Na moje vprašanje, kaj se dogaja s šovom Slovenija ima talent, pa odgovarja: “Načeloma sem del ekipe, če le ne bo kakšnih sprememb zaradi covida. Tokrat ne bom samo ‘stage manager’ (odrski režiser, op. u.) za polfinaliste in finaliste, ampak tudi glavni koreograf v predizborih za vsakega, ki bo prišel na oder.” Kako se bosta ‘gledala’ z Ano, ki je tudi letos članica žirije šova Slovenija ima talent, pač ugibamo.

Ana bo tudi letos članica žirije poleg Branka Čakarmiša, Marjetke Vovk in Lada Bizovičarja. (Foto: POP TV)

Miha se že dolgo trudi, da plesnim ustvarjalcem, ki sodelujejo v televizijskih šovih, zagotovi dobre plesne in predvsem plačilne pogoje. Slednje namreč izpodbijajo razne plesne šole in posamezniki, ki z dampinškimi cenami znižujejo ne samo honorarjev plesalcem in koreografom, ampak tudi kakovost, ki jo potem z grozo opazujemo na odru. Eden takšen lep primer je recimo Marko Hren s svojo plesno šolo Plesno mesto, ki sodeluje v oddaji Pri Črnem Petru menda brez plačila, ampak samo za promocijo.

Miha Krušič na pripravah za Zvezde plešejo (foto: Miro Majcen)

No, tudi plesalec Jurij Batagelj je skušal zamenjati Miho Krušiča v šovu Zvezde plešejo in se je ponujal brezplačno. K sreči ga televizija, ki producira in predvaja šov, POP TV, ni jemala resno. O tem smo pisali tukaj: https://www.paradaplesa.si/na-spici/predstava-jurija-batagelja-dance-amore-zaplesi-ljubezen-razpadla/

“Problem so tudi plesalci iz tujine, ki so v zadnjem letu dni oz. v času korone prišli iz vseh koncev in krajev, misleč, da se v Sloveniji cedita med in mleko. Ni jim jasno, da plesne šole ‘crkujejo’, da za nas ni dela, kaj šele za njih. Preprosto ne poznajo, kako funkcionira slovenska plesna scena,” dodaja Miha, ki je obljubil, da pride v oddajo Parada plesa in v septembru razkrije še marsikaj. Do takrat pa srečno, Miha, in gotovo pride v tvoje življenje ženska, ko bo pravi čas za to.