Živa kot iz filma. Spet bo plesala, iskala žensko v sebi, improvizirala …

Samo Uršnik bo del Živine plesne scene.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi konec tedna na Festival plesne ustvarjalnosti mladih Živa 2013, ki bo potekal od četrtka, 21. 11. 2013, do sobote, 23. 11. 2013, v Centru Španski borci (Zaloška 61) v Ljubljani.

Lastna soba…(foto: Nada Žgank)
Na festivalu, ki že od leta 1975 skrbi za razvoj slovenske sodobne plesne umetnosti in katerega ime je svojevrstni hommage Živi Kraigher, znani pedagoginji, koreografinji in dolgoletni voditeljici Oddelka za izrazni ples na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana, si bo letos na ogled 57 plesnih miniatur in pet plesnih predstav. Pripravili so jih naši najboljši mladi plesalci, na šestih regionalnih revijah plesnih skupin pa izbrala selektorica, plesalka in koreografinja Nataša Tovirac. Živa bo tokrat na odru in v filmu plesala, utripala z besedo o plesu, iskala žensko v sebi in improvizirala. Vabi vas, da se uprete popolnosti, letite in pustite leteti ter globoko vdihnete esenco plesa. Tokrat vas torej vabimo na Živo kot iz filma!
Neža Banovec in Mila Peršin…
Festival Živa se bo pričel v četrtek, 21. 11., ob 19.00, z ogledom 14 plesnih miniatur pod skupnim imenom Vabilo in se ob 20.00 nadaljeval z ogledom petih plesnih filmov. Po otvoritvi festival bomo podelili priznanje JSKD za področje sodobnega plesa, listino Mete Vidmar, ki jo letos prejme mlada plesalka in koreografinja Urša Rupnik.
Urša Rupnik bo prejela letošnjo plaketo Mete Vidmar.
Oba dneva bo v preddverju Španskih borcev potekala tudi Plesna bolha, bolšjak, na katerem bo moč podariti, prodati, kupiti ali izmenjati plesne kostume, knjige o plesu, CD-je, plesne plakate in podobno. Prav tako bo ves čas festivala v Španskih borcih obratoval video kotiček, kjer bodo predvajani različni plesni filmi.
Sijaj koreografa Branka Potočana. (Foto: Miha Fras)
View Gallery 5 Photos