V Paradi plesa ženske energije. Rosana Hribar, Bgirl Tamala in DJ Samsara!

Bgirl Tamala, Rosana Hribar in DJ Samsara v oddaji Parada plesa (foto: Leo Vučemilovič)

Parado plesa, edino oddajo o plesu na slovenskih televizijah bodo tokrat zaznamovale ženske. V goste prihaja plesalka, koreografinja, pedagoginja in vodja katedre za sodobni ples na Akademiji za ples Rosana Hribar. Rosana sodi v sam vrh slovenske sodobne plesne scene. Je avtorica mnogih celovečernih plesnih predstav tako za lastne koreografije kot za druge skupine.

Rosana Hribar je eno največjih imen slovenskega sodobnega plesa.
Nadvse rada koreografira tudi za klasične baletne plesalce, in njeno sodelovanje z ljubljanskim baletnim ansamblom je prineslo odlično predstavo Meso-Srca. Je prejemnica največjih priznanj na področju kulture, Župančičeve nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Z nekdanjim življenjskim sopotnikom, prav tako plesalcem in koreografom Gregorjem Luštkom, sta v dvajsetih letih skupnega dela postala prepoznaven plesni duet tako doma kot v tujini.
Z Gregorjem Luštkom sta dvajset let plesni tandem. (Foto: Peter Bratuša)
Breakdancerka Katarina Shoaib, imenovana tudi Bgirl Tamala, se je breakdanceu zapisala zelo zgodaj v mladosti. Orje ledino ženskega breakdancea pri nas. Z društvom Gor skrbi za poučevanje ‘brejka’ za otroke in odrasle. Dogodek Bgirls do it better’ je namenjen spoznavanju ženskega breakdancea in se bo odvijal 11. marca v Ljubljani.
DJ Samsara in Bgirl Tamala sta plesali kar v Maxi klubu, kjer …
Na njem bo ritem ‘dirigirala’ DJ-ka Sara Brizani oziroma DJ Samsara, ki sestavlja duet DJ Sarajevo. Sara je priznala, da so ženske DJ-ke prav tako slabo zastopane kot ženske breakdancerke, zato je dogodek za Slovenijo zelo pomemben.
… smo posneli oddajo Parada plesa. (foto: Leo Vučemilovič)
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 in v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 11. februarja, ob 11.30 in v torek, 14. februarja, ob 10.30. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

View Gallery 5 Photos