Vrhunski Jan Trninič. Dosegel maksimalno število točk na baletnem tekmovanju.

Jan Trninič je velik talent.

To, da sem eden redkih, ki so na tekmovanju Baltek dosegli maksimalno število točk, mi veliko pomeni in si štejem v čast, čeprav tega nisem pričakoval. Seveda sem se veliko in dobro pripravljal, vendar imam vedno občutek, da lahko naredim še bolje.

Tekmovanja izbira moja šola ali pa se odločim za tekmovanje v tujini, na katero sem povabljen. Vsekakor so tekmovanja za baletne plesalce in plesalke pomembna, saj tako pridobivamo izkušnje na odru in se predstavimo javnosti. Prav tako se na tekmovanjih pridobijo stiki, ki so pomembni pri naši nadaljnji karieri.
S kolegi na zaključnem koncertu 13. tekmovanja
Starši me za dosežke posebej ne nagrajujejo, vendar je zame največja nagrada njihova brezpogojna podpora. Prijatelji pa so me prijetno presenetili z ogledom Balteka in velikim aplavzom. (je dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor Jan Trninič za naš portal komentiral doseženo maksimalno število točk na 13. tekmovanju mladih baletnih plesalcev, ki se je odvijalo konec januarja v Lendavi. Jan je edini od tekmovalcev dosegel 100 točk, tekmoval pa je v kategoriji II. a, njegova mentorica pa je Galina Dmitrieva Leonidova)