V Paradi plesa. Jurij in Jagoda Batagelj ter Bor Sojar Voglar

Bor Sojar Voglar, Jagoda in Jurij Batagelj in seveda Vinko. (Foto: Marija K. Orašanin)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabim, da si ogledate pogovor o novo obujeni Akademiji za ples, ki jo od letošnje sezone dalje koordinira Alma Mater Europaea s sedežem v Mariboru. Pogovarjala sem se z v. d. dekana Borom Sojarjem Voglarjem, ki bo natančno povedal, kaj vse se bo dogajalo v letošnjem šolskem letu, kdo vse je pristopil k pedagoški ekipi, kakšne so smernice razvoja Akademije in zakaj je Akademija nadvse pomembna slovenska izobraževalna institucija. Preizkus znanja vse zainteresirane plesalce in plesalke čaka 10. oktobra. Več informacij pa izveste na spletni strani http://www.almamater.si/akademija-za-ples-c20

Bor Sojar Voglar je v. d. dekana Akademije za ples.
Med pedagogi, ki bodo poučevali, so: Miha Krušič, Matevž Česen, Anja Moderndorfer, Blaž in Andreja Bertoncelj, Nataša Ambrož ter tudi plesalca latinskoameriških plesov Jurij in Jagoda Batagelj, ki bosta gosta oddaje. Razkrila sta, kako bosta funkcionirala na Akademiji, kakšno znanje lahko ponudita bodočim študentom in študentkam. Še posebej razveseljivo pa je dejstvo, da se združujejo slovenske plesne moči pri pridobivanju mlajše plesne generacije. Na fotelju Parade plesa pa je bil z Jurijem in Jagodo tudi njun nepogrešljivi kuža Vinko.
Jagoda in Jurij Batagelj po tekmovalni karieri nadaljujeta še s pedagoško.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 ter v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 10. 10, ob 11.30 in v torek, 13. 10., ob 8.30 na TV3 Medias. Vabljeni k ogledu, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 4 Photos