Tudi folkloristi so si priplesali zlato

Folklorna skupina Židan parazol si je priplesala zlato priznanje za zanimiv prikaz vsebine.

Po uspešno izpeljanem prvem delu festivala najboljših folklornih skupin Slovenije Le plesat me pelji poleti v Beltincih je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v soboto, 19. 10. 2013, v Kosovelovem domu v Sežani izvedel še drugi del festivala, na katerem so se predstavile odrasle folklorne skupine, ki poustvarjajo plesno in z njim povezano izročilo oziroma oblikujejo svoj program na nov in inovativen način.

… med drugim je zaplesala tudi Folklorna skupina Dragatuš …
Pred nabito polno dvorano so se predstavile Folklorna skupina ŽKUD Tine Rožanc, Ljubljana, Mladinska folklorna skupina Podkev, KTD Miklavž pri Ormožu, Akademska folklorna skupina France Marolt, Ljubljana, Folklorna skupina Dragatuš, Akademska folklorna skupina Ozara, Kranj, Folklorna skupina Leščeček, KD Slavko Osterc, Veržej in Folklorna skupina Židan parazol, Ljubljana.
… Folklorna skupina Leščeček je prejela zlato priznanje za kvalitetno delo skupine …
Strokovna žirija v sestavi Petra Nograšek, Branka Moškon in Klavdija Žabot je podelila dve zlati priznanji s pohvalo, in sicer Folklorni skupini Leščeček, KD Slavko Osterc iz Veržeja (vodja skupine: Marko Rus) za kvalitetno delo skupine in Folklorni skupini Židan parazol iz Ljubljane (vodja skupine: Tjaša Ferenc) za zanimiv prikaz vsebine.
… otroška folklorna skupina Val OŠ Koper je nastopila kot gost na prireditvi …
Kot gosti prireditve, ki jo JSKD pripravlja skupaj s Kulturnim društvom Kraški šopek in Kulturnim društvom Borjač iz Sežane, so nastopili še otroška folklorna skupina Val OŠ Koper, Hrvaško kulturno društvo Međimurje, Velenje in KUD Petar Preradović, Đurđevac.
… KUD Petar Preradović Đurđevac …
Osrednja folklorna prireditev Le plesat me pelji je namenjena predstavitvi zanimivih programov odraslih folklornih skupin, izbranih na podlagi strokovnega ogleda regijskih srečanj odraslih folklornih skupin. Program zanjo sta pripravili državni strokovni spremljevalki Neva Trampuš in Nina Volk, in sicer na podlagi ogleda sedmih regijskih srečanj odraslih folklornih skupin, ki so v letu 2013 potekala v Bohinju, Izoli, Lendavi, Makolah, Zagorju, Mežici in Krškem.
… Akademska folklorna skupina France Marolt iz Ljubljane … (Foto: Janez Eržen)
View Gallery 6 Photos