Tijuana Križman Hudernik se poslavlja z baletnega odra!

Tijuana Križman Hudernik s sinom Etianom, ki bo junija dobil brata ali sestro. (Foto: FB)

Baletna solistka mariborskega baleta Tijuana Križman Hudernik vstopa v novo leto z veselo novico, njena družina se bo junija povečala za družinskega člana ali pa članico. Tijuana, ki velja za eno najboljših slovenskih balerin, je uspešno odplesala eno zadnjih vlog v minulem letu,  Effy v baletu Silfida. In se za nekaj časa poslavlja s plesnega odra.

Z Yuyo Omakijem v baletu Silfida (foto: Slavko Rajh)
Za naš portal pa je sporočila še novoletno voščilo: "Dragi plesalci in vsi ljubitelji plesa, vstopili smo v novo leto 2018. Moj sin Etian bi rekel, da smo v novem ‘levelu’. Leto 2017 je bilo leto polno izzivov in čudovitih trenutkov. Otežila in hkrati obogatila sem si leto z vpisom na študij Alma Mater Europea akademija za ples, in ponosna, da sem uspešno opravila 11 izpitov. V gledališču sem odplesala nekaj novih vlog in uživala prav v vsaki posebej. Za nami so bila uspešna gostovanja v Franciji, na Madžarskem in v Italiji.
Bajadera (foto: Tiberiu Marta)

Žal sem lani imela poškodbo levega stopala. Naučila sem se, da je bolečina naša prijateljica in ne sovražnica, da sta včasih potrebna čas, počitek in potrpljenje, da se stvari uredijo. Z družino smo osvojili nekaj slovenskih vrhov in v planinski izkaznici nabrali kar nekaj žigov.
Nevarna razmerja (foto: Tiberiu Marta)

Leto 2018 bo zame nadgradnja minulih. Imam veliko ciljev in želja … Vzela si bom čas zase, saj se za kakšno leto poslavljam od gledaliških odrov. Junija bo naša družina štela štiri člane. Vse lepo in srečno."
Radio and Juliet (foto: Tiberiu Marta)

Tijuani želimo nadvse prijazno družinsko leto in ji že ploskamo, ko se bo znova vrnila na baletne špice.

View Gallery 5 Photos