Lara Ljubič Škorjanec. Podpora brata Aljaža na novoletni produkciji je bila fantastična!

Na novoletni produkciji PKL je nastopila množica plesalcev. (Foto: arhiv PKL)

Draga Lara, tole bo prav gotovo tvoj prvi intervju v novem letu; razkrij nam, če si naredila povzetek leta 2017, in povej, kakšno je bilo minulo leto? Si zadovoljna z njim, česa se boš najraje spomnila?
Pozdravljeni! Res je, prvi letos! O ja, čisto vsako leto, ko imamo šolsko-plesne počitnice, iz predala vzamem knjižico želja, ciljev, izkušenj in opozoril. S svetlečim pisalom in z nasmeškom na obrazu prečrtam vse izpolnjene cilje. Na področju naše plesne šole sem neskončno ponosna, da iz dneva v dan s polno energijo odplešemo treninge in otroke vzpodbujamo pri zdravem, aktivnem in plesa polnem preživljanju prostega časa. Vaj plesnega vrtca ne sestavljajo le plesni gibi. Otroke v svet plesa popeljemo s pravljicami, lutkami, igrami in še in še. Vsaka tema ima svoj nauk. V letu 2017 nismo izvedli le mnogo plesnih vaj, ampak tudi ogromno poročnih plesnih tečajev, poročnih animacij, animacij rojstnih dni, družabnih tečajev, ‘sleepoverjev’ za najstarejše plesalce PKL, osnovnošolskih športnih dnevov in še in še in še! V letu 2017 smo izpolnili mnogo ciljev!

In ja, ne smemo pozabiti, aktivni smo tudi z našo trgovinico L&N party shop! Vsekakor se bom iz leta 2017 z veseljem spominjala tritedenske ‘poročne ture’ našega Aljaža (Škorjanca, op. u.) in naše Janette (Manrara Škorjanec, op. u.). Bilo je nepozabno! Ob tem pa seveda ne smem pozabiti še največjega presenečenja ob svojem rojstnem dnevu. Priznam, da takšnega navdušenja kot za svoj rojstni dan še nisem doživela. Nejc (Ljubič, Larin mož, op. u.) je zakon! Ker zelo dobro ve, da obožujem Aljaža, mi je omogočil, da smo bili za rojstni dan skupaj – v oddaji Strictly come dancing v Londonu. Nepozabno.
V Londonu na ogledu šova Strictly come dancing z bratom Ajažem, njegovo ženo Janette in možem Nejcem.
Imela sem možnost biti del novoletne produkcije tvoje plesne šole – Plesnega kluba Lara, ki je odprla vrata pred štirimi leti. Množica plesalk (in nekaj plesalcev) se je zvrstila v srednji šoli v Slovenski Bistrici. Kako velika je zdaj tvoja šola, na koliko koncev si razpeta?
Iz srca sem hvaležna, da ste si vzeli čas in prišli pokukat na našo popoldansko božično produkcijo PK Lara. Res je, v četrtem letu delovanja se lahko pohvalimo, da poučujemo otroke kar na devetih lokacijah. Vsekakor ne zmorem sama! Imamo sposobne in pridne vaditeljice! Naše vaje potekajo: v Slovenski Bistrici, Tepanju, Ločah, Poljčanah, Makolah, Laporju, Pragerskem, Cirkovcah in Oplotnici! Mi plešemo celi dan in noč (smeh).
Kdo vse so tvoje sodelavke, pedagoginje, saj vsega vendarle ne zmoreš sama?
Tako je, kot sem že povedala, priznam, da brez svojih pridnih in nasmejanih vaditeljic ne bi šlo. Plesni klub Lara ima kar pet vaditeljic in pet animatork. Mesečno pripravljamo in bogatimo zastavljene programe, napredovanja otrok, ‘sleepoverje’, programe animacij in še in še. Jaz vedno rečem, da nam prav gotovo nikoli ni dolgčas. Z delavnostjo in ljubeznijo do otrok se vse da, če se le hoče!

Kaj meniš, da je značilno za tvojo plesno šolo?
Zapisala bom to, kar pravijo naši otroci: v PKL se smejimo, plešemo, se imamo radi in neskončno uživamo!
In zakaj se danes otroci odločajo za plesno dejavnost?
Menim, da so prav zgoraj naštete značilnosti PKL razlogi, da se nam toliko otrok pridruži vsako leto. Otroci potrebujejo svojo uro, kjer lahko maksimalno uživajo, porabijo energijo, se ob tem smejijo – in najlepše zaplešejo! Vse to brez tekmovalnosti in v družbi skupine otrok, ki se med sabo spoštujejo in z veseljem družijo vsak teden.
… na produkciji sta zaplesala zvezdnika oddaje BBC 1 Strictly Come Dancing Aljaž Škorjanec in Janette Manrara Škorjanec …
Na produkciji je zaplesal tudi brat Aljaž s svojo ženo Janette. To pa je bila poslastica za gledalce. Z Aljažem sta še vedno zelo povezana, čeprav sta se oba poročila. Kaj ti pomeni njegova podpora in seveda podpora moža Nejca ter celotne družine?
Res je, mislim, da nikoli ne bom znala z besedami opisati, kako zelo imam rada Aljaža. Ga spoštujem, podpiram pri vsakem življenjskem koraku in ga tudi neskončno pogrešam, ko ga ni doma. Menim, da je zelo malo bratcev, ki bi iz Londona samo za en dan (to je naredil že za tri naše produkcije) priletel, da si ogleda produkcijo sestrice in PK Lara. Otroci so navdušeni nad njima! Na vajah si tedensko ogledamo njune plese iz oddaje, skupinske točke in pa kakšno slikico, ki jo objavita. Čisto vsi otroci vedo, da imam najboljšega bratca na vsem svetu. Ob njunem plesu smo bili in smo zmeraj navdušeni vsi – plesalci, starši, vaditelji, gledalci, Vsi.
Škorjanci so zelo povezana družina.
Podpora mojega Nejca in moje družine? Mi pomeni vse! Brez njih in njihovih nasvetov, mislim, da bi marsikdaj skrenila s ‘taprave’ poti. Nejc mi stoji ob strani, ima neverjetno dober pogled na situacije – kar zmeraj potrebujem. Objektivno mnenje je zelo dragoceno. Ob vsem tem pa so najpomembnejši otroci, njihov napredek, veselje in ljubezen do plesa.
Lara z Božičkom Luko Mirjanom Simšičem, ki se s svojim partnerjem Benom ukvarja tudi z organizacijo porok.
Organiziraš tudi rojstnodnevne zabave, pri tebi se lahko nabavijo zabavni artikli od balonov do prtičkov, kajne. Postajaš tudi nekakšna ‘event menedžerka’?
V plesni šoli je bilo veliko zanimanje za praznovanje rojstnih dni v naši družbi. Prav zato smo se odločili in obogatili program PKL z animacijami in izvedbo rojstnih dni na terenu, v dvorani v SLB in dvorani pri Kračunu – Ob železnici v Ločah. Ob tem smo nenehno potrebovali balončke, helij, dekoracijo … Zato je Nejc dobil zamisel, da v Slovenski Bistrici odpreva nekaj, česar tukaj še ni – L&N PARTY SHOP. Trgovina je polna različnih balonov, dekoracije, darilc in še in še! ‘Event menedžerka’? Ne, ne, to vlogo pa prepuščam izkušenim. Temu delu se moraš popolnoma predati. V tem pa sta vsekakor najboljša Ben in Luka.
Lara Ljubič je malo skrivnostna glede tega, kaj ji bo še prineslo leto 2018!
Če sva začeli z novim letom, pa še končajva. Kaj si želiš, da bi ti prineslo leto 2018, in kaj načrtuješ ti za to leto?
V letu 2018 si želim, da bi bili vsi pošteni drug do drugega; da bi bili zdravi, se spoštovali in čisto vsak dan preplesali. Prihajajoče let bo mogoče malenkost drugačno od vseh do zdaj. Zakaj? Ne izdam (smeh).
Hvala in vse dobro. In puščam svoji domišljiji prosto pot, da mogoče iz dveh Ljubičev nastanejo trije …

View Gallery 10 Photos