Svetovno v plesu na vozičkih. Prvič tudi Barbara Šamperl in Klemen Pirman

Barbara Šamperl in Klemen Pirman v svetovnem vrhu.

Čez dober teden, natančneje od 6. do 8. novembra, bo v Rimu potekalo svetovno prvenstvo v plesu na vozičkih. Prvič v zgodovini tovrstnega plesa bo na pomembnem in za vse plesalce težko pričakovanem tekmovanju tudi Slovenija imela svoje predstavnike.

Barve Slovenije bo zastopal naš najboljši plesni par Barbara Šamperl in Klemen Pirman, ki ju je javnost spoznala v lanskoletni oddaji Slovenija ima talent. Od takrat nizata uspeh za uspehom in dokazujeta, da si omejitve postavljamo sami. Izkupiček letošnjih tekmovanj ju je ponesel na trenutno prvo mesto svetovne lestvice v standardnih plesih.
Šamperlova in Pirman sta se minuli vikend, 24. in 25. oktobra, mudila v Belgiji, kjer sta prepričlivo zmagala v obeh disciplinah – standard in freestyle. Za Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, pod okriljem katerega tudi tekmujeta, sta povedala: "Uspelo nama je, da sva v standardnih plesih odplesala najboljši ples v letošnji sezoni ter tako pustila vso konkurenco za seboj, prav tako se je zgodilo v kategoriji freestyle. Pogrešala sva samo ruske plesalce, da bi se bolje videla primerjava pripravljenosti. Bila sva presenečena in šele ob igranju slovenske himne sva resnično dojela, kaj se je zares zgodilo. Z odplesanim sva zelo zadovoljna, to je zelo dobra popotnica za svetovno prvenstvo, ki bo v Rimu."
Poleg omenjenih se na svetovno prvenstvo odpravlja tudi plesalka Nastija Fijolič, ki bo nastopala v disciplini ženske posamično (single ladys). Delegacija se v Rim odpravlja pod vodstvom trenerja Andreja Novotnyja.
Plesalci so sicer člani Plesnega kluba Zebra, ki deluje v smeri razvoja in integracije plesa na vozičkih pri nas. Poleg tekmovalnega dela pripravljajo tudi plesne predstave, različne nastope, vodijo delavnice plesa na vozičkih in se zavzemajo, da dobi tovrstna plesna zvrst veljavo in prepoznavnost tudi pri nas.

View Gallery 5 Photos