Svetovno v kombinaciji. Bergant&Mesec četrtfinale. Organizacija katastrofa

Jure Bergant in Ana Mesec enaindvajseta na svetu.

Prejšnji vikend je v Rigi potekalo svetovno prvenstvo v kombinacij desetih plesov. Med sodelujočimi štiriintridesetimi pari sta si uvrstitev v četrtfinale in enaindvajseto mesto priplesala Jure Bergant in Ana Mesec. "Sicer sva pričakovala boljši rezultat, ampak sprijazniti se morava z doseženim četrtfinalom. Glede na to, da bova v kategoriji starejših mladincev še dve leti, gledava optimistično naprej. Konkurenca na svetovnih prvenstvih je močna. Nihče ni tam slučajno," sta za naš portal komentirala nastop aktualna državna prvaka v kombinaciji.

Plesalca je spremljala tudi njuna trenerka Tatjana Lahvinovič Galčun, ki je bila totalno razočarana nad organizacijo prvenstva in sodniško zasedbo: "Jure in Ana sta zelo lepo odplesala! Predvsem s takšnim sojenjem in v takšni situaciji. Pohvaliti organizacije tega prvenstva žal ne morem. Za plesalce ni bilo poskrbljeno praktično z ničimer. Garderobe so bile temne, mrzle in majhne. Za zasedbo sodnikov pa sploh nimam besed. Večino sem videla prvič v življenju. Najslabše pa je bilo to, da se je prav videlo, kako vplivajo vzhodne države, predvsem Rusija, na uvrstitve. Ples skoraj ni vplival na ocene! Zato je dejstvo, da sta Jure in Ana brez problema prišla v četrtfinale na njunem prvem svetovnem v kombinaciji, zelo soliden rezultat! Za najina varovanca Winsona Tama in Nastjo Novikovo (Kanadčana sta zasedla 3. mesto; op. a.) razen besedi "this is ridiculous" nimam kaj povedati. Sta bila v standardu za glavo boljša od vseh. To so videli vsi sodniki in trenerji za plesiščem, samo ne sodniki, ki so sodili na tem prvenstvu. Ne vem, če so sploh videli kaj plesa, ker so bili preveč zaposleni z računanjem, koga morajo potiskati dol, da pridejo drugi gor. Ampak vseeno je najin tim odšel z medaljo, pač zdaj je naš cilj zmagati svetovno prvenstvo v kombinaciji v kategoriji pod 21 let."
Tatjana Lahvinovič Galčun ni bila zadovoljna z organizacijo v Rigi.
Na tekmi ni bilo slovenskega sodnika, pač pa so bili predstavniki Švedske, Latvije, Nizozemske, Gruzije, Singapurja, Portugalske, Armenije, Belgije in Južne Afrike, ki so dodelili zmago ruskemu paru Sergeju Rozkovu in Veroniki Dicka.
Spomnimo še na uvrstitve zadnjih dveh let. Matej in Anja Pritekelj sta leta 2011 zasedla dvaindvajseto mesto, zdaj že oba nekdanja plesalca Naja Dolenc in Marcel Vodenik pa sta lani za las zgrešila polfinale in zasedla trinajsto mesto. (foto: Marko Mesec www.fotomesec.com)