Svetovno v discu. Huda konkurenca. Najuspešnejša Slovenka Tjaša Gazdag

Od 2. do 5. novembra je v švedskem Örebru potekalo svetovno prvenstvo v disco danceu. Tokrat je bila slovenska reprezentanca v modernih tekmovalnih plesih zelo okrnjena, saj se je tekmovanja udeležilo le šest plesalk iz Plesnega kluba Zeko. Očitno je, da se, ko gre za daljšo pot in posledično dražjo lokacijo, za tovrstna tekmovanja odločajo le redki posamezniki, ki jim finance to dopuščajo. Tako smo tudi letos na evropskem prvenstvu v show danceu, ki je potekalo v Rusiji v St. Petersburgu, imeli le eno predstavnico. Naj spomnimo, da je takrat slavila zmago evropska prvakinja v show danceu med solo članicami Patricija Crnkovič iz Plesnega kluba M. Prav tako ne bomo imeli nobenega predstavnika niti v ruskem Sočiju na evropskem in svetovnem prvenstvu v orientalskih plesih. Na svetovnem prvenstvu v disco danceu je tekmovalo 1400 plesalcev iz 18 držav in niti tokrat žal ni bilo slovenskega sodnika. Še vedno so najuspešnejše skandinavske države, in proti hudi konkurenci – celo do sto plesalcev v posamezni kategoriji – so se borile naše predstavnice.

Slovenska disco reprezentanca z Dejanom Zečevićem na čelu
Pri članicah se je najbolje ‘odrezala’ Tjaša Gazdag, ki se je uvrstila na 26. mesto, Janja Gomboc je bila 48., Meta Štuhec in Sara Nasevski pa sta osvojili 59. mesto
 
Pri mladinkah je Živa Horvat osvojila 30. mesto, Nives Miško si je priplesala 57. mesto, v kombinaciji pri mladinskih parih pa sta Živa in Nives osvojili 41. mesto.
Vodja slovenske reprezentance in trener plesnega kluba Zeko Dejan Zečević je zadovoljen, čeprav so imeli nekaj smole: "Tekma je bila dobro organizirana, saj je bil vsak dan posvečen eni disciplini, tako da je bilo med krogi dovolj časa za počitek in hrano. Edina pomanjkljivost so dragi hoteli in prevoz, zato tudi manjše število sodelujočih. Kljub temu je bila konkurenca strahotna, saj se disco zelo hitro razvija. Nekako nam ni šlo vse po načrtih, kar se tiče rezultatov, ampak smo zadovoljni. Žal sem moral zaradi bolezni odjaviti en par, od katerega sem pričakoval veliko, saj sta bili Janja in Tjaša na evropskem v finalu. Tak je pač šport in zdravje je na prvem mestu."
Slovenska plesna karavana se zdaj pomika nazaj v Nemčijo, kjer bo mnogo številčnejša, saj tja potuje kar šest avtobusov show dance plesalcev. Srečno vsem!

View Gallery 4 Photos