V Paradi plesa. Vita Osojnik, Lukas Zuschlag in Youri Vámos.

Vita Osojnik in Lukas Zuschlag bosta gosta oddaje Parada plesa. (Foto: Matej Korošec)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vam predstavljam plesno pedagoginjo, koreografinjo in plesalko Vito Osojnik, ki prihaja iz Kranja. Končala je baletno šolo, odšla v Salzburg in tam končala SEAD ter pridobila diplome iz baleta, sodobnega plesa in koreografije. Zakaj ni ostala na baletnih špičkah, vam bo zaupala temperamentna Gorenjka, ki je uspešno predstavila tudi najnovejšo predstavo Nosila sem tuje otroke.

Iz predstave Nosila sem tuje otroke (foto: Nada Žgank)
V goste sem povabila enega od Romeov najnovejše postavitve baleta Romeo in Julija, Lukasa Zuschlaga, ki je žal odplesal le premiero in zdaj okreva po poškodbi mišice. Zaupal vam bo, kakšni so načrti za prihodnost, seveda če bo sanacija poškodovanih mišic na nogah uspešna.
Lukas Zucshlag in Ana Klašnja kot Romeo & Julija (foto: Darja Štravs Tisu)
Lukasova poškodba je seveda ‘pokvarila’ načrte koreografa baleta Romeo in Julija Yourija Vámosa, a prekaljeni koreograf je pripravil kar dve zasedbi, ki lahko vskočita v takšnih primerih. Petar Đorčevski je z Giorgio Vailati plesal na generalki in na ponovitvah, Kenta Yamamoto pa je z Marišo Nač doživel premiero v nedeljo. Yourijev balet Romeo in Julija je tudi njegov ‘bestseller’, saj se pleše na trinajstih odrih sveta.
Koreograf Youri Vámos pred generalko (foto: Leo Vučemilovič)
Oddajo Parada plesa si lahko ogledate premierno danes zvečer ob 22.00 na TV3, ponovitvi pa v soboto, 12. 11., ob 11.30 in v torek, 15. 11., ob 10.30. Parada plesa, ker je s plesom odličen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Matej Korošec)
View Gallery 5 Photos