Step Afrika! Fantastična eksplozija stepa in urbanih ritmov

V Ljubljano prihaja svetovno znana step skupina Step Afrika!, ki bo v sredo, 20. aprila 2016, ob 20 uri nastopila na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Člani skupine živijo za ples. Svojo zgodbo podajajo s plesom in glasbo. Izražajo se s stepom. Povsod, kjer nastopajo, ustvarjajo eksplozijo energije.

Step Afrika! je prvi poklicni plesni ansambel na svetu, ki se posveča izključno tradiciji stepa. V zadnjih 19 letih se je skupina Step Afrika!, največja umetnostna organizacija afriških Američanov v Washingtonu, zavihtela med prvih deset afriško-ameriških plesnih ansamblov v ZDA.
… (Foto Jati Lindsay)
Vsako leto gostuje v desetih državah pred skupaj več kot 50.000 gledalci, v okviru svojega izobraževalnega programa pa je doslej za step navdušila že več kot 23.000 mladostnikov. Nedavno je skupina Step Afrika! nastopila v Beli hiši za  Baracka Obamo in prvo damo ob praznovanju meseca črnske zgodovine ‪Black History Month. 
Murat, član raperskega dua Murat & Jose. (Foto: Peter Giodani)
Na gostovanju v Ljubljani se jim bo pridružil tudi najboljši slovenski beatbox Murat, član raperskega dua Murat & Jose, ki se nadvse spretno izraža z besedami ter norim spojem zvokov in ritmov.
… (Foto: Jati Lindsay)
Na odru Linhartove dvorane lahko pričakujemo stepanje, ploskanje, bobnanje, poskakovanje, vzklikanje, petje … Skratka prekipevajoči vrelec izjemne gibčnosti in razgibanih ritmov. Z besedami je to nemogoče opisati. Nastop skupine Step Afrika! je preprosto treba doživeti.
… (Foto: Credit Edward C. Jones)
View Gallery 7 Photos