Se je nakopičil stres? Vabljeni s parom Batagelj na ples

Plesni vikend bosta odprla Jagoda in Jurij Batagelj …

Prve dni aprila, od 1. do 4., se bo v Portorožu ponovno plesalo, saj organizator Plesni coctail znova pripravlja atraktiven plesni vikend, namenjen ljubiteljem družabnega plesa. Njihov slogan, ki vabi udeležence se glasi: "Vabimo vas, da preživite vikend z ljubljeno osebo v plesnih ritmih in idiličnem okolju slovenskega morja; daleč stran od službenih obveznosti, stresa, računalnika in mobitela".

Ja, začetek aprila je čas, ko so ljudje že dodobra izčrpani in naveličani turobne zime. V ljudeh pa se je tudi že dodobra nakopičil stres. Res je, da bi jim do določene mere zadostoval že vikend počitek z lenarjenjem. A kaj kmalu ljudje z mislimi zaidemo na delovno področje in premlevamo o izzivih, ki nas čakajo, tako pa se nam "baterije ne napolnijo". Tudi samo lenarjenje telesu ne naredi veliko dobrega. Počitek v kombinaciji s prijetno telesno aktivnostjo; je mnogo bolj primeren za revitalizacijo telesa in duha. Na plesnem vikendu pa jim s premišljenim programom in razvajanjem misli preusmerimo v odnos s partnerjem in njuno komunikacijo, ki je pri plesu še kako potrebna. Vse prepogosto se zgodi, da se plesni par preveč ukvarjajo s samimi plesnimi koraki in komunikacija zamre ali še huje; pride do konflikta kdo je naredil napačni korak in kdo ima prav.
Lani sta na plesnem vikendu plesala Nadija Bičkova in Miha Vodičar. (Foto: Kristina Bucik Mlakar)
Na njihovih plesnih delavnicah pa bodo tokrat dali velik poudarek na komunikaciji med partnerjema vodenju in sledenju, brez katerega v plesu ne gre. Plesni program in kombinacije pa je sestavljen tako, da ne bo prenaporen za sledenje. Program je tokrat sestavljen iz latinsko ameriškega plesa – samba, ki ga vodi Matjaž Brinovec, standardnega plesa – evropski tango, ki ga vodi Uroš Andič. Dodali so west coast swing, ki postaja v Sloveniji vse bolj popularen, katerega bo vodil Matjaž Brinovec. Plesnim pedagogom se bo tokrat pridružila Mateja Štefančič, ki bo sobotno jutro popestrila z vadbo nia tehniq.
… (Foto: Kristina Bucik Mlakar)
Lani so plesni vikend začeli s plesno delavnico z aktualnima svetovnima prvakoma Nadija Bičkova – Miha Vodičar. Tokrat bodo plesni vikend začeli s prav tako mladim atraktivnim plesnim parom Jagoda in Jurij Batagelj, ki sta v svoji bogati plesni karieri poleg številnih odlikovanj dosegla zmago na prestižnem tekmovanju Blackpool 2011, ki velja med plesalci za enakovrednega nazivu svetovnih prvakov oziroma stopničko več. Svojo pot plesalcev tekmovalcev sta zaključila prav v Blackpoolu – Anglija. Zdaj sta prevzela vlogo trenerjev tako slovenskih plesnih parov kot tujih. Veliko delata v Aziji, kamor so jih tudi vabili, da bi si ustvarila svoj dom; a sta se odločila, da si dom ustvarita v Sloveniji.
Poleg plesnih delavnic bo gostom na voljo kopanje v kompleksih z morsko in termalno vodo pramorja, v preddverju kongresnega centra Portus bodo za njih pripravili ponudbo plesne obutve, ponudbo Kompas shopa, boutiqa Špela, ter predstavitev zanimivega jeklenega konjička in še kaj. Večera bosta obogatena s plesnima večeroma od katerega bo en plesni večer z živo glasbo in en večer z mehansko glasbo. Prav tako ne bo manjkalo plesnih nastopov (tudi iz tujine) in plesne animacije. Če dodamo še odlično kulinariko… Zaključek v nedeljo pa bo tradicionalen v znamenju žrebanja zanimivih nagrad.
Komu je namenjen plesni vikend? Ljubiteljem družabnih plesov. Mladim parom in parom mladim po srcu, ki si želijo preživeti s partnerjem aktiven ter zabaven vikend ob glasbi in plesu. Večina je parov, katerih otroci so odrasli in si ponovno lahko vzamejo čas za sebe in svojega partnerja. Dobrodošli so vsi tudi tisti, ki imajo v bližini svoje počitniške hiše ali stanovanja, saj je možen obisk samo plesnih delavnic ali pa se udeležiti plesnih večerov. Organizator priporoča rezervacije na plesni.coctail@siol.net. Vse informacije o plesnem vikendu in prijave lahko dobite na www.plesnicoctail.si

View Gallery 5 Photos