Dogaja se. Ekipa The Artifex crew je v polnem zagonu

Po minulem dogodku Neighborhood vol.2, ki je bil eden večjih projektov plesnega studia The Artifex crew, se fantje pripravljajo že na nove projekte. Neighborhood vol.2 je sicer doživel izjemen odziv plesalcev in vseh sodelujočih, prišlo je okrog 300 do 350 plesnih navdušencev. Dopoldne so plesalcem ponudili brezplačne plesne delavnice, učila sta Nik Kidrič in avstrijski" freestyler" Alex Loftex, zvečer pa so se plesalci lahko preizkusili v "battlu", kjer so zmagovalca določili sodniki: Nejc Osovnikar, Žigan Krajnčan in Alex Loftex Tesch.

Sodniška ekipa v postavi Nejc Osovnikar, Žigan Kranjčan in Alex Loftex Tesch je tudi zaplesala.
Najboljši trije so prejeli praktične nagrade, zmagovalec Gašper Kunšek pa še denarno nagrado. Tadej Premk, vodja plesnega studia The Artifex crew, ob tem dodaja: "Izvedba dogodka ne bi bila mogoča brez naših sponzorjev Huawei, Proteini.si, ki sta nam omogočila, da smo dogodek izpeljali po načrtih."
Zmagovalec v battlu Gašper Kunšek.
Tadej Premk tako pridno ureja vse iz matične enote iz Ljubljane. Žiga Mlakar se plesno nadgrajuje in poučuje v Londonu, kjer je novembra nastopal z Jayem Seanom. Miha Furlan se je po dveh mesecih vrnil iz Izraela, zamenjal pa ga je Žan Jeršin, ki zdaj posreduje svoje znanje izraelskim plesalcem.
Miha Furlan in Žan Jeršan uživata in delata v Izraelu.
Preostala ekipa, ki nikoli ne počiva, se pripravlja na  dogodke te pomladi: Plesni festival Kingz of style 2016, ki bo potekal v  Zagrebu, od  1. do 3. aprila 2016. The Artifex crew je sodeloval že v postavljanju pravil sojenja, sodeloval pa bo s svojo ekipo tudi v tekmovalnem programu na enem od večjih regionalnih uličnih plesnih festivalov, ki gosti najbolj znane skupine iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Italije, Avstrije in Madžarske. Na omenjenem festivalu se bodo tako potegovali za nazive kraljev sloga in številne druge nagrade.
Žiga Mlakar pred nastopom z Jayem Seanom na wembleyjskem stadionu.
Prihodnja odmevna stvar je plesni festival Dance booom 2016 v švicarskem Luzernu. 23. aprila 2016 bo ekipa The Artifex crew stopila na parket odmevnega festivala s častjo, da bodo tam kot prvi Slovenci, ki se bodo potegovali za nagrado med številnimi ekipami Evrope. Glede tega, kaj pa pripravljajo za državno prvenstvo, ki ga bo tudi letos potekalo v Medvodah, pa ostajajo skrivnostni. Organizatorka letošnjega 3. skupnega državnega prvenstva bo Azra Selimanovič z ekipo Libera.

View Gallery 5 Photos