Še en razpad. Svetovna rokenrol prvaka sta se nenadoma razšla

Evelin in Matej sta po osvojitvi svetovnega vrha končala skupno kariero. (Foto: ArhPhotoTeam)

Kot strela z jasnega je udarila novica, da svetovna mladinska prvaka Evelin Arh in Matej Matečko ne plešeta več skupaj. Sicer se mi je dozdevalo, da se nekaj kuha, kajti mojemu povabilu za intervju v oddajo Parada plesa sta se dvakrat izognila z razlogi, da sta zasedena. Dokončno odpoved intervjuja je potem sporočil njun trener in vodja Plesnega kluba Plesno mesto, ki nam je povedal: "Včeraj smo izvedeli, da plesni par Evelin Arh- Matej Matečko končuje plesno kariero in zato smo tudi takoj sporočili, da intervju ne bo možen."


In nadaljuje: " Razlog. Citiram Matejevo mamo, ki nam je zapisla takole: ¨Matej je že velikokrat izrazil, da bi zaključil z rnr, ker ne vidi več izziva v plesu. Dosegel je naziv svetovnega prvaka, kar je bil njegov cilj.’
Ta izjava vse skupaj postavi v neko drugačno dimenzijo, ko govorimo o športu in nenazadnje tudi o odgovornosti do plesnega partnerja, saj sta se Evelin in Matej odlično razumela, prav tako je bilo odlično vzdušje tudi med starši in s celotno trenerko ekipo. Evelin namreč ni nič vedela o tej njegovi nameri, a kaj lahko sploh stori? Taka je odločitev Mateja  in morala jo je sprejeti, mi pa tudi. Škoda! Lahko bi tudi v članski kategoriji posegla v sam vrh.  Čeprav se je vse tako nepričakovano in hitro zgodilo, pa ne spimo in za Evelin pa že pripravljamo nove plesne korake in prepričani smo, da bo kmalu spet navduševala na plesnem parketu. Hvala za namero narediti intervju, žal pa ni v naši moči da ga tudi speljemo,"
je zaključil Marko Hren.
Kaj se je točno dogajalo v odnosu Arh & Matečko, je seveda nemogoče vedeti, saj v intervjuju za naš portal lani konec novembra nikakor ni bilo slutiti, da se bosta razšla. Intervju si lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=ujemi_korak&View=novica&novicaID=3879#.VqiM7U9vAa4
Vsekakor škoda za slovenski rokenrol, za slovenski ples. In kot je rekel Miša Cigoj v reportaži z državnega prvenstva v standardnih plesov: "Vse več je plesalcev in plesalk ob plesišču in ne plesišču. Plesalci in plesalke ne vztrajajo z istim partnerjem, iščejo nove, ampak tako ne bodo prišli do rezultatov. Stalnost plesnega partnerstva dolgoročno prinaša uspeh."