Miša Cigoj. Brez keša ni športa! Marka Vodnika za predsednika. S Kljunom ne bo nič!

Pari ne izginjajo in kriza ni problem. Prvo, plesalcev je, kolikor hočeš, in denarja je tudi veliko. Pare je potrebno sestaviti, zmotivirati in finančno podpreti. Dokler se to ne spremeni, toliko časa bo število upadalo. In prav je tako, šola mora biti. Tudi Italija je v krizi, vendar finalisti na dp dobijo denarno nagrado. Predstavniki države na uradnih prvenstvih pa imajo določeno štipendijo. Brez keša ni športa! Probaj ti konkurirati Nemcem, Dancem, Italijanom, ko lahko 2-krat toliko trenirajo kot ti, medtem pa ti garaš kot norec, da se lahko preživiš. Nimaš 1 % možnosti proti njim. Ni variante.

Miša Cigoj predlaga za novega predsednika Plesne zveze Slovenije …
Zveza dobi okoli 250.000 evrov letno. Zdaj imaš 4-5 obetavnih parov. Pa daj vsakemu po 20.000 evrov. Boš videl, kako bo število naraslo. V dveh letih bo dvojno. Ne, vendar je lažje tarnati in se samemu sebi smiliti. Jaz nisem navajen tako živeti. Obleci se in greš od vrat do vrat. Narediš si listo firm, ki dobro poslujejo, in iščeš sponzorje za Plesno zvezo. Vsaka druga zveza jih ima. Še smučarska jih ima, pa so primitivni za crknit.
… Marka Vodnika. (foto: Ksenija Ostrelič)
Ne želim kandidirati za predsednika Plesne zveze Slovenije, ker okolje ni na nivoju. Mislim, da bi edino Marko Vodnik lahko naredil kvalitetno delo, vendar se tudi njemu zaradi istih razlogov ne gre v to zgodbo. Sej veš, kako pravimo pri nas na vasi: če krava da premalo mleka, gre v klavnico,  pa si raje novo zrediš. Podobno je s Plesno zvezo. Z Zoranom Kljunom se ne bo nič spremenilo. Zato pa je za Titanik, ki se potaplja, bolje, da potone. Narediš potem gumenjaka s Tomos 4 motorjem pa bo vsaj letelo po vodi. (se je razpisal in podpisal v komentarju pod članek o državnem prvenstvu v standardnih plesih ter dodal še nekaj smelih misli o Plesni zvezi, ki jo primerja s Titanikom, profesionalni plesalec Miša Cigoj)