Razočaranje. Šova Zvezde plešejo tudi prihodnje leto ne bo!

Oddaja Zvezde plešejo je letos spomladi štartala četrto sezono, a bila zaradi korone prekinjena že po prvi oddaji. (Foto: POP TV)

Gledalci in gledalke žal ne bodo uživali ob plesnih mojstrovinah slovenskih plesalcev in plesalk ter ‘vipovcev’.

Ko je naša sodelavka plesna trenerka, sodnica in pedagoginja Daniela Škofic Novak napisala recenzijo prve epizode iz osemnajste sezone BBC-jevega originala Strictly Come Dancing tukaj https://www.paradaplesa.si/tristosestdeset/na-zaslone-bbc-one-se-vraca-priljubljeni-plesni-sov-strictly-come-dancing-osemnajsta-serija-zahteva-ogromno-prilagoditev-od-plesalcev-in-udelezencev-tudi-redno-testiranje-za-covid-19/, ki se je začel pred dobrim tednom dni, ste se seveda spraševali, kdaj pa se nadaljuje četrta sezona pri nas.

Branko Čakarmiš (foto: POP TV)

Pravi odgovor ve seveda programski direktor na POP TV Branko Čakarmiš, ki nam je podal uradno izjavo in razlago, zakaj šova ne bomo gledali: “Kar zadeva tvoje vprašanje, smo vse skupaj že premislili in se odločili, da spomladi ne bomo producirali Zvezd. Predvsem zato, ker je preveč nepredvidljivih okoliščin, na katere nimamo vpliva in lahko bistveno vplivajo na potek šova. Poznamo prakse drugih držav, ki producirajo šov v ‘covid’ pogojih. Smo pač presodili, da želimo delati na polno, razkošno, brez velikih kompromisov. Pri nas je na primer že izziv testiranje, na katerega čakaš nekaj dni. V drugih vzhodnoevropskih državah ga lahko opraviš v zasebni kliniki in je rezultat takoj. Vse akterje šova smo že seznanili s svojo odločitvijo.”

Zvezde plešejo (foto: POP TV)

Seveda so razočarani vsi vključeni plesalci in plesalke, med njimi tudi Martina Plohl, ki je v šovu sodelovala vse od začetka. V intervjuju, ki si ga lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/na-spici/martina-plohl-tole-je-cisti-deja-vu-obcutek-imam-kot-da-se-je-cas-zavrtel-nazaj-optimizem-pa-mora-biti-vedno-prisoten/, je med drugim dejala: “Dejstvo, da 4. sezone oddaje Zvezde plešejo ne bo, me je šokiralo, saj tega – po resnici povedano – nisem pričakovala. Glede na to, da imajo omenjeno oddajo trenutno v Avstriji, Ameriki, Angliji, Madžarski, in mislim, da še kje, ko so razmere izjemno slabe, ne razumem, zakaj tako nagla odločitev naše televizije POP TV, ki je oddajo načrtovala šele drugo leto v marcu. Žal mi je za tako odločitev, saj menim, da je to izjemen minus tako za televizijo kot tudi za sam ples. Vsekakor je oddaja Zvezde plešejo ena najbolj gledanih in priljubljenih na naših televizijah, hkrati pa je edina oddaja, ki združuje vse generacije – od tistih najmlajših pa vse do najstarejših. Ples pa je skozi oddajo začel počasi dobivati veljavo, ki si jo kot šport in umetnost zares zasluži. Res ne vem, zakaj takšna odločitev. Četrte sezone pa sem se še toliko bolj veselila, saj je v moje roke prišel prav Tomaž Mihelič, ki sem si ga že od začetka želela. Škoda, saj bo slovensko občinstvo zaradi te odločitve prikrajšano za številne plesne mojstrovine, za katere vem, da bi jim moj soplesalec Tomaž bil kos.”

Brez angažmaja v šovu je ostal tudi koreograf Miha Krušič. (Foto: Miro Majcen)

Tudi glavni koreograf šova in scenski producent Miha Krušič ne skriva razočaranja, da šova ne bo. Kaj pravi, si lahko ogledate v oddaji Parada plesa, ki bo na sporedu v nedeljo, 8. 11., ob 18.45 na TV3.

(foto: POP TV)

Plesalci in plesalke se bodo morali znajti v teh težkih časih, saj so ostali brez angažmaja, plesne šole pa tudi bolj ali manj delujejo v okrnjenem programu za registrirane športne plesalce. Vsem nam je žal, da šova ne bo, saj je popestril nedeljske večere, a skrb za licenco je odveč, pravi Čakarmiš: “Licenca ne zastara, saj jo imamo zakupljeno za nekaj let vnaprej.” Torej čakamo, da mine korona situacija, in ostane vam povabilo k ogledu Parade plesa ob nedeljah na TV3.