Predani korakom z Miho Podrepškom

Miha Podrepšek v akciji z mladimi plesalci (foto: Ljubljana Festival)

Vsako leto Ljubljana Festival pripravi tudi posebne plesne delavnice in letošnja je prav zares posebna. Projekt gibalne delavnice, katerega zaključek si boste lahko ogledali na odru ljubljanske operno-baletne hiše, ki nosi naslov Prebujanja skozi čas, je režiral in koreografiral Miha Podrepšek. Miha je bil nekoč slovenska plesna zvezda, ki ga je pot odnesla v tujino. Kaj vse je počel v zadnjih dvajsetih letih, izveste v intervjuju v prihodnjih dneh.

Plesalci so vadili devet dni v prostorih ljubljanske operno-baletne hiše.

Sicer pa so razmišljanja ob delavnici naslednja: "Kdo smo in kam gremo? Smo drugačni, posebni tako kot vsi. Rjavolasi, svetlolasi, dolgolasi in kratkolasi, visoki, nizki … Imamo svoje ime, ki nas spremlja na naši poti. Pot, ki je edinstvena, naša, s posebnimi izzivi, zapletena, prepletena in v zanke ujeta. Z nami je vedno nekdo, ki nam pomaga, da vstajamo, se dvigamo in gremo proti svetlobi in sreči, po kateri vsi hrepenimo. Jaz lahko stojim, ti lahko sediš, jaz lovim žogo, ti jo kotališ, nekdo morda tudi leži in jo lovi, tako kot srečo, ki jo lovi vsak izmed nas. Zato plešem in sanjam. Vsak dan in zmeraj."

Projekt, ki vam bo dal misliti, je nastal v sodelovanju Festivala Ljubljana, URI Soča in glavnim pokroviteljem projekta Zavarovalnico Sava. Vstop pa je prost!

 

View Gallery 10 Photos