Ples v maskah. Razpoloženi plesalci na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih!

Plesalci v pričakovanju (foto: Marko Mesec)

Sobotno popoldne je bilo v znamenju latinskoameriških ritmov in petdesetih plesalcev v latinu.

Po osmih mesecih pavze so plesalci dočakali svoje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki bi se po načrtu moralo organizirati v začetku marca. Zaradi korone se je prvenstvo prestavilo in tako smo v soboto lahko videli, koliko je odsotnost s tekmovalnega parketa vplivala na kakovost plesanja. O sami tekmi bolj podrobno pišemo jutri, za danes samo na kratko nekaj mojih misli, ki so se porajale ob gledanju petdesetih plesnih parov in ene solistke. Prvenstvo sta, ob upoštevanju vseh navodil NIJZ, odlično organizirala dva kluba, in sicer Društvo Kazina in PK Feniks. Še bolj odlično je prireditev vodila Metka Mesesnel Bizilj. Sodniki v zasedbi Jagoda Batagelj, Natalija Banovič, Daniela Škofic Novak, Matej Krajcer, Karmen Intihar, Dejan Kolenc, Šana Vodnik z glavnim sodnikom na čelu Dragom Šulekom so bili približno enotni, kolikor jim dopušča tudi ‘nenavijanje’ za svoj par. Večna tema in dilema, zakaj sodijo sodniki, ki tudi trenirajo pare na plesišču. A drugih pač ni, Slovenija je tudi na tem področju majhna dežela. So se pa vsi sodniki odpovedali svojemu honorarju.

Akim Pekunov in Maša Kastelic sta članska prvaka.

Najuspešnejši klub je bil Feniks, saj si je priplesal kar tri državne prvake. Akim Pekunov in Maša Kastelic sta slavila med člani, Alex Belaj in Rubi Marinko Pocajt med mlajšimi pionirji, Marko in Natja Orehek pa med seniorji 3. Dva naslova sta odšla na Štajersko k Sambi. No, trije, če štejem še solistko Anjo Paar. Karlo Ostružnjak in Tanisa Potočnik Martič sta zmagala med mlajšimi mladinci. Nino Djordjevič in Ana Gedl pa med starejšimi mladinci. Po enega zmagovalca sta klubu Bolero priplesala Mark Kotnik in Julija Markovič Halik. V ekipo Diamanta gre naslov najboljšega para med mladinci, in sicer sta si ga priplesala Enej Eržen in Tara Por.

Nekateri plesalci so se ogrevali tudi z maskami. (Foto: Marko Vodnik)

Plesalci so seveda plesali brez mask, a pred nastopom in po nastopu so si jih takoj nadeli. Zaradi ukrepov tudi ni bilo tradicionalnega mimohoda, zavrtela pa se je slovenska himna. O kakšni pomembni osebi v stilu župana ali podžupana ni bilo ne duha ne sluha, tudi predsednik Plesne zveze Jadran Živkovič je znova manjkal. Ni ga bilo niti januarja na standardu. Prvenstvo je tako odprl Marko Vodnik, športni direktor sekcije za latin in standard. Naj bo za danes dovolj, jutri pa o vsem bolj podrobno. Foto galerijo si lahko ogledate na http://www.fotomesec.com/