Odveč srce. Doza flamenka, smeha, ženske energije, osebnih zgodb v gibu in glasbi

V predstavi bodo zaplesale tudi Adriana Vučković …

V Plesno kulturnem društvo CoraViento že odštevajo dneve do velikega dogodka leta. Prihodnjo nedeljo, 17. junija, se bo ob 19. uri v Šentjakobskem gledališču začel večer njihovih čudovitih plesalcev. Celo leto pridnega dela se je obrestovalo in letos plešejo, kot pravijo, še več in še bolje.

… Katarina Kuliš …
V prvem delu večera se bodo predstavili s koreografijami tradicionalnega flamenka, v drugem pa bo na vrsti premiera prve plesno-gledališke predstave projektne skupine PKD CoraViento, ki jo sestavljajo njihove najbolj nadobudne učenke, ženske ustvarjalke različnih generacij, narodnosti in poklicev. V jeziku flamenka se združujejo v predstavi Odveč srce (avtorji in nastopajoči: Adriana Vučković, Alla Abramova, Danijela Grgić, Katarina Kuliš, Neža Bojovič, Polonca Valič, Tomaž Pačnik; mentorstvo: Urška Centa; kostumografija: Mateja Čibej).
… Danijela Grgić …
"Mestece je v nekaj mesecih zraslo iz niča. Zgradile so ga v eni sapi, brez želje, da bi ostalo. Brez načrtov za prihodnost. Kljub temu je obstalo in, ne da bi vedel kdaj, svoje ulice napolnilo s pristnostjo, s katero so stopale v svoj vsakdan. Z mimobežnimi pogovori, nagajivim smehom, zasanjanim iskanjem in ranljivostjo so mu nevede vdahnile dušo, živo in opazno daleč naokoli. Ustvarile so mesto s tisočerimi stranskimi ulicami, temnimi skritimi kotički, pisanimi durmi in naoknicami, vabljivimi vonjavami in vse bolj naraščajočim hrupom, ki je zvenel že skoraj kot glasba. V njem je vsaka oblikovala svojo četrt, raznoliko in drugačno od ostalih, v kateri je gospodovala ulicam in ni nikomur dolgovala pojasnila, zakaj počne to, kar je je volja. V svoji samovoljnosti so nevede pognale temelje, ki so segali tako globoko v tla, da jih ni premaknilo nič več. Nikoli. Še danes je mesto njihovo in po njem plešejo, kjer želijo,” so med drugim zapisali o predstavi.
… (foto: Blaž Fortuna)
Torej vabljeni na dvourno dozo flamenka, osebnih zgodb v gibu in glasbi, lepote, smeha, barv, morebitnih simpatičnih nezgod in vsega, kar pač sodi zraven. Dobrodošli predvsem zato, da boste tisto noč z njimi del edinstvenih in mogočnih trenutkov, ki bodo ostali.

 

View Gallery 4 Photos