Odlično. Kombinacija desetih plesov. Ivan Jarnec in Ana Ekart deseta na svetu!

Ivan Jarnec in Ana Ekart z Irino Vasilevsko in Sergejom Milicijo (foto: osebni arhiv)

V okviru plesnega turnirja Russia Open Championship, ki se je ta vikend odvijalo v Moskvi, je organizator izvedel tudi svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov za starejše mladince. Plesalo je 34 parov iz prav tako štiriintridesetih držav. Državna prvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart sta zasedla odlično deseto mesto in sta za naš portal po tekmi komentirala: "Ta vikend sva se udeležila svetovnega prvenstva v kombinaciji v Moskvi. Prvenstva so za naju nekaj posebnega in v soboto sva odplesala po svojih najboljših močeh. Uvrstila sva se v polfinale in na koncu zasedla 10. mesto. Z rezultatom sva zadovoljna, imava pa še eno priložnost na evropskem prvenstvu čez dva tedna v Varšavi. Zahvaljujeva se Alenki in Branku Bohaku, Sergeju Miliciji, ki je bil najin spremljevalec, ter Alekseju Galčunu. Nič pa ne bi bilo mogoče brez podpore staršev. Organizacija je bila več kot odlična, dvorana nabito polna, vzdušje enkratno."


Uradni spremljevalec našega para je bil Sergej Milicija. "Ivan in Ana sta odlično odplesala to svetovno v desetih plesih in v močni konkurenci osvojila deseto mesto. Po ocenah (po novem sodniškem sistemu, imenovanem ‘absolute system of judgement 3.0’) sta imela zelo dobre ocene, in sicer v povprečju 7,5 (dobro); nekajkrat sta dobila tudi 8.250 (zelo dobro), kar ju postavlja na visoko svetovno raven. Seveda je bil polfinale zaželen, upali pa smo na finale. Vseh deset plesov sta odplesala zelo dobro, in to v treh rundah. Sam turnir Russia Open Championship sodi med najbolje organizirane turnirje plesne zveze WDSF. Organizatorji so iz sejemskega prostora uspeli narediti pravo plesno dvorano. Držali so se tudi natančnega urnika in ni prihajalo do nobenih zamud," je za naš portal komentiral Sergej, ki si je tekmovanje ogledal s svojim dekletom, plesalko Irino Vasilevsko. Zmaga je ostala v Rusiji; slavila sta Semen Khrzhanovski in Elizaveta Likhina, ki sta premagala latvijski par Denis Gudovski in Megija Dana Morite, varovanca tima Diamant.
Prihodnji vikend se obeta tudi za slovenske gledalce priložnost, da bodo lahko uživali v latinskoameriških in standardnih plesih. Drugo odprto prvenstvo Diamant Cup se bo odvijalo na ljubljanski Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli na Dunajski 102 v organizaciji ŠRKD Diamant. Seveda bomo navijali najbolj v soboto, ko se bo odvijalo svetovno prvenstvo v kombinaciji v kategoriji do 21 let in bosta vrh osvajala Naja Dolenc in Vladislav Kolesnikov.
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc bosta naskakovala vrh do 21 let. (Foto: Marko Mesec)
View Gallery 4 Photos