Na valentinovo bo v kranjskem gledališču plesna nedelja

Dance World Cup je priložnost za nastop na domačem in mednarodnem odru.

Na praznik zaljubljencev, 14. februarja, ob 16.00 se bo na iz izbirnem plesnem tekmovanju za Slovenijo zvrstilo kar 47 različnih tekmovalnih točk. Na odru Prešernovega gledališča v Kranju se bodo predstavili: Baletno društvo Mary Jarca iz Zagorja, Harlekin – društvo za umetnost plesa iz Celja, Kulturno izobraževalno društvo Plesonoga, Plesni klub Minimundus iz Ljubljane, Društvo Kazina, prav tako iz Ljubljane, Zavod MN iz Nove Gorice in seveda organizator tekmovanja Baletna šola Stevens.

Nena Vrhovec Stevens je z Baletno šolo Stevens organizatorka izbirnega tekmovanja za WDC. (foto: Marija K. Orašanin)
Nena Vrhovec Stevens je za naš portal sporočila: "Zadovoljni smo s številom prijav, ki je letos do sedaj najvišje, kljub temu pa je še vedno zelo malo pri tako številnem dobro plesnemu narodu, kot smo Slovenci. Letošnje kategorije plesa pa so zato nadvse zanimive in raznolike, od klasičnega baleta preko modernega in sodobnega plesa, hip hopa in street dancea, do šova. šov dancea in fusion baleta. Pravilnik DWC (Dance World Cup), ki se ga kot organizatorji moramo držati, tudi mi je, da mora vsak nastopajoči doseči 65 točk za uvrstitev v finale, ki se bo odvijal konec junija na otoku Jersey v Angliji. Sodnika, ki ju je izbrala organizacija DWC, sta Muhamed Hasan in Fiona Dear, naša sodnica pa bo baletna solistka ljubljanskega baleta Rita Pollacchi."
Z lanske prireditve.

Reportažo s predizbora si boste lahko ogledali v okviru oddaje Parada plesa, ki bo na sporedu v torek, 22. marca, ob 22.00 na TV3 Medias.
Predizbor bo tako kot vsako leto spremljala tudi ekipa oddaje Parada plesa.

View Gallery 4 Photos