Mladinski pari tokrat bolj pri dnu lestvice svetovnega v standardnih plesih

Romih&Čedej&Pinter&Lazič je mlada ekipa, ki bo zagotovo še izkoristila priložnost priplesati višje.

V Moldaviji se je končalo še drugo svetovno prvenstvo, in sicer za mladince v standardnih plesih. Zmaga je odšla v Rusijo k paru Dmitri Čelpanov in Ksenia Voronenko. Tekmovalo je 63 plesnih parov, naši pa so obtičali v zadnjem delu lestvice. Domen Romih in Neli Čadej sta zasedla triinpetdeseto mesto.

Dvorana v Kišinjevu …
Državna prvaka Uroš Lazič in Maruša Pinter pa sta delila triinštirideseto do petinštirideseto mesto. Za naš portal sta takole komentirala uvrstitev: "Na svetovno prvenstvo sva šla neobremenjeno z rezultatom. Zadovoljna sva s pokazanim in uvrstitvijo, kar pa nama ne bi uspelo brez podpore trenerjev. Zdaj pa so misli že usmerjene na naslednje prvenstvo, ki naju čaka v mesecu decembru."
Z našo ekipo pa je bil ob parketu v Kišinjevu tudi Donald Keranovič, direktor PDC Samba, ki nam je posredoval tudi fotografije plesalcev in prizorišča: "Organizacija na nizkem nivoju. Z Natalijo (Banovič, op. a.) sva ponosna na Uroša in Marušo, ki sta šla eno kolo dalje. Hotel, kjer so nastanili tekmovalce in kamor smo se posledično tudi navijači nastanili, je zelo, zelo slab. Vzdušje na tekmi pa drugače pozitivno in glasno."
… (foto: Donald Keranovič)

Za mlado ekipo bodo še priložnosti, da posežejo po višjih uvrstitvah, a plesna zvrst, s katero se ukvarjajo, je tako lepa in istočasno tako kruta. Misel plesalke Ane Mesec, ki nam jo je podala ob razpletu svetovnega prvenstva starejših mladincev na istem parketu, da je uvrstitev "odločitev sodnikov, ki pa na žalost nima več veze z iskrenostjo in plesom, ampak samo še z imenom in denarjem",  nam žal da misliti.
 

View Gallery 4 Photos