Mimi Marčac Mirčeta nova najemnica Urške. Med kandidati tudi v. d. UKC

Mimi Marčac Mirčeta se odločno vrača v stare prostore Urške in trenira kot Plesni klub Urška.

Kot sem pred dnevi že pisala, je Odvetniška pisarna Vindiš iz Maribora kot upraviteljica v stečajnih postopkih podjetja Urška d.o.o. – v stečaju  objavila poziv za zbiranje ponudb za najem premoženja dolžnika Urška d.o.o – v stečaju. Na razpis so se prijavili štirje kandidati, in sicer Party – pro d.o.o. v lastništvu Borisa Prokofjeva, tudi delničarja nekdanje Urške do.o., Glabo d.o.o. v lastništvu aktualnega v. d. direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Andreja Baričiča, Birokrat turizem v lasti Boštjana Juvančiča, ki ga je zastopal Bojan Mirčeta, sicer mož Mimi Marčac Mirčete, in Mimi Marčac Mirčeta, tudi delničarka Urške, kot fizična oseba, ki je z najvišjo ponudbo za najem nepremičnine in blagovnih znamk bila tudi izbrana. Mimi je najela prostor na Štihovi 7 v Ljubljani v skupni izmeri 940,90 m2  za mesečno najemnino 8000 evrov in pet blagovnih znamk URŠKA, URŠKA – več kot plesna šola, MATURANTSKA PARADA, iDance in LAROK za mesečno najemnino 120.000 evrov za obdobje šestih mesecev.

Boris Prokofjev in njegova žena Mateja Hočevar Prokofjev, ki menda kreira vso usodo Urške oziroma Urške-pro.
Boris Prokofjev in Andrej Baričič sta se glede vloge najema dopolnjevala, in sicer je prvi ponudil za najem blagovnih znamk 250 evrov mesečne najemnine, drugi pa za najem nepremičnine 1000 evrov mesečne najemnine, in tako bi v primeru zmage nadaljevala skupno sodelovanje, ki traja že nekaj časa. Finančno interesna naveza med Prokofjevim in sedanjim v. d. direktorja UKC-ja Andrejem Baričičem poteka, po naših informacijah, vsaj od smrti Tomaža Ambroža dalje, ko je bilo s strani Prokofjeva zaustavljeno vsakršno poslovanje prek računov Urška d.o.o. in so po pričevanjih staršev le-ti nakazovali denar za plesne ure, šolnino in koreografije svojih otrok kar na Glabo d.o.o. Če so se straši slučajno "bunili", pa je Boris znal groziti s tožbami, izključitvami plesalcev iz tekmovalnih skupin in tako naprej. Res je zanimiv tale aktualni "vedejevec", ki ima čas poleg težav v kliničnem centru reševati še plesne šole oziroma najeme plesnih blagovnih znamk. Sicer pa mi Boris vsakič, ko se srečava, obljublja "vso resnico o Tomažu Ambrožu, o forenzikih, ki so premetali Urškine prostore že nekaj ur po Tomaževi smrti, o denarju, ki ga skriva Tomaževa partnerica Sabina Žabjek" in tako dalje. A do izpovedi še ni prišlo in kdo ve, če jo bom kdaj dočakala.
V. d. direktorja UKC-ja zanima tudi plesno biznisiranje.
Plesalka in koreografinja ter pedagoginja Mimi Marčac Mirčeta, ki jo je pred časom Boris odpustil, ne glede na dejstvo, da je ena od delničarjev, pa danes že trenira v nekdanjih prostorih na Štihovi. To pa še ni vse. Po naših informacijah se je Mimi pridružila tudi ekipa plesalcev ter pedagogov za latinskoameriške in standardne plese. Nataša Ambrož, Blaž Pocajt, Metka Mesesnel Bizilj in Matej Krajcer so pobrali plesne čevlje iz plesnih dvoran na Dunajski cesti in že trenirajo v Župančičevi jami. Ime Urške tako nadaljujejo tisti, ki so bili njeni glavni akterji od začetka. Res da samo za obdobje šestih mesecev. Mimi se je namreč tudi pritožila na sklep o začetku stečaja.
Mimi Marčac Mirčeta je podala tudi pritožbo o stečajnem postopku.
Na Mimino izjavo še čakam, prav tako tudi na izjavo Borisa Prokofjeva, ki je praktično ostal brez plesalcev z izjemo hip hoperjev, ki pa jih vodi Borisov sin Andraž. Ostal je tudi brez blagovnih znamk, še posebej tiste, ki jo trži skupaj z maturantskimi plesi, in sicer Maturantska parada. Maturantom zdaj ne bo mogel obljubiti nastopa na sočasnem plesu v mesecu maju, to pa tudi pomeni lažjo odločitev za maturante, komu zaupati izvedbo in organizacijo maturantskega plesa. Verjamem, da bo še največ pridobil Zoran Kljun iz Bolera. Lahko bi zapisala, da vesolje včasih res zelo kmalu poskrbi, da se zadeve postavijo na svoje mesto. Ekipa UrškePro je namreč še v ponedeljek zvečer snemala promo spot za vpis v novo sezono, v katerem pevec Zlatko vabi k vpisu za vse plesne zvrsti. V njem namreč nastopajo plesalci, ki danes niso več pripadni UrškiPro.

View Gallery 4 Photos