Uspelo je. Vodičar & Bičkova znova na svetovnem vrhu. Miha brez prtljage.

Letošnje svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov se je odvijalo na Kitajskem. Čengdu je gostil dvaintrideset najboljših plesnih parov in sobotni večer, ki se pri nas še ni dobro začel, se je za aktualna svetovna prvaka Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo že končal in to odlično.

Uspešen skok na svetovni tron. (foto: WDSF)
Znova sta postala svetovna prvaka in obranila lanski naslov. "Tekmovanje je bilo odlično organizirano, publika pa izjemno topla, zato sva se vsakega plesa izjemno veselila. Uspelo nama je, da si nisva naložila preveč pritiska in enostavno uživala na plesišču. Ponosna sva, da sva ubranila naslov! Rada bi se zahvalila vsem, ki so v teh dneh za naju stiskali pesti, ni vas bilo malo in vaša podpora nama veliko pomeni," sta za naš portal sporočila preko njunega predstavnika za javnost Jakoba Kapusa Miha Vodičar in Nadija Bičkova.

Nadija se je dan pred tekmovanjem na uradnem sprejemu za plesalce sprehodila po rdeči preprogi sama, in kot lahko vidite v intervjuju, je bil razlog Mihovege neprihoda izgubljena prtljaga. Miha do konca tekmovanja še vedno ni dobil izgubljene prtljage in pravi, da se zahvaljuje svoji trenerki Alenki Bohak za zelo stroga navodila, da vse za tekmo vzame v ročno prtljago in dodaja: "Imela sva zelo težko nalogo, saj branitev naslova ni mačji kašelj za živce in koncentracijo. Vendar nama je skupaj uspelo. Tekmovanje je bilo težko tudi zaradi spremembe v času. Vseskozi sva imela polno podporo Alenke in Branka Bohaka, prav tako pa tudi Tare Bohak in njenega plesalca Davida. Nič manj ni bil glasen tudi Niko Basarič, ki je priletel skupaj z Meto Zagorc, ki naju je tudi sodila. Vsem se najlepše zahvaljujeva in sva presrečna, da so bili z nama ta dan. Ponovno postati svetovna prvaka za Slovenijo nama pomeni morda še več kot prvič, saj je težavnostna stopnja neprimerljiva."
Slovenci smo imeli na parketu še eno Slovenko, in sicer že omenjeno Taro Bohak, ki z Davidom Odstrcilom pleše za Češko, in je pristala na desetem mestu. Tudi sodniška zasedba ni minila brez naše udeležbe. Meta Zagorc si je verjetno oddahnila, ko sta bila Miha in Nadija razglašena za svetovna prvaka, saj je Meta to tekmovanje že sodila pred dvema letoma, a takrat sta se Miha in Nadija morala zadovoljiti z drugim mestom. Zdaj je čas za slavje in na sobotni večer nazdravite tudi za nova stara svetovna prvaka, ki se že vračata v Slovenijo, saj ju čakajo predstave Prevzetnost in pristranost z Anton Podbevšek Teatrom.