Lukci več kot zadovoljni. Mladi steparji zmagali na festivalu v Italiji

Od 22.03. do 24.03. 2013 je v Lignanu v Italiji potekalo mednarodno odprto tekmovanje v modernih tekmovalnih plesih. Tekmovanja se je udeležilo tudi 19 tekmovalcev in tekmovalk PK Lukec. Že v petek popoldan je na oder najprej stopila mladinka Sara Jurkas Omerzo in odlično opravila s svojim nastopom v ritmih valčka ter na koncu osvojila 2. mesto.

Nato sta v večernem delu tekmovanja nastopila med pari Sebastijan in Luka Vodlan, ki sta požela aplavz vseh prisotnih in ponovno navdušila polno dvorano s svojo točko Besame Mucho. Na koncu sta jima zmanjkali dve točki za drugo mesto. A je tudi 3. mesto res odlična uvrstitev v konkurenci raznih zvrsti plesa. Tudi Luka je v svoj solo dal vse, kar zna, in je kljub manjši napaki na koncu zasedel odlično 3. mesto.
..
V soboto popoldan pa je bila na vrsti lukčeva mala step plesna skupina v sestavi Sebastijan in Luka Vodlan, Teja Voljčank in Brina Lukež. Pred polno dvorano, ki je praktično stala in vzpodbujala skupino od začetka do konca, so še enkrat dokazali, da so mojstri stepa. Pokazali so vrhunsko interpretacijo, tehniko kot tudi muzikalnost. Zmaga ni bila v nobenem trenutku vprašljiva. Bolj kot zmaga veseli dejstvo, da so prejeli kar 144 točk od možnih 150, in sicer za interpretacijo vseh 30 možnih točk, za tehniko in muzikalnost kar 29 točk in za skladnost ter koreografijo 28 točk. Res neverjeten nastop in uigranost skupine, ki bo prav gotovo tudi letos igrala vodilno vlogo ter se spustila v boj za najvišja mesta na svetovnem prvenstvu. Nova koreografija je že v delu in v mesecu maju bodo zadnje priprave za državno prvenstvo, kjer upravičeno pričakujejo ponovno naslov prvakov, nato pa bodo vse misli usmerjene na svetovno prvenstvo decembra letos.
V večernem delu tekmovanja je bila na vrsti tudi Hip Hop članska formacija v sestavi Patricija Štrbuncl Jalovec, Mark Gerjevič, Jasna Preskar, Tjaša Rupar, Nina Planinc, Agata Stane, Katja Pirc, Katja Vogrin, Kaja Cizelj, Sara Štirn, Teja Volčanjk, Karmen Krejan, Dea Micič in Špela Švab, ki se je res neverjetno dobro odrezala in na koncu zasedla odlično 7. mesto. Že tretje leto prihajajo na ta festival in vsako leto so hip hoparji PK Lukec boljši in boljši. Zato lahko upravičeno pričakujejo ob trdem delu drugo leto tudi eno od prvih treh mest, ki prinašajo nagrade.
View Gallery 6 Photos