Pričakovan razplet. Anže Škrube z Maestrom premagal Romana Ureka

Ponovno je čas za Maestro na Eurosongu.

Zdaj ni več nobenega dvoma. Koreograf Anže Škrube in lider skupine Maestro bo koreografiral nastop naše predstavnice Hannah na Eurosongu na Švedskem. Spomnimo. Letošnji izbor naše predstavnice je opravila ekipa Vala 202 in TV Slovenija v sestavi Andrej Karoli, Andrej Hofer, Aleksander Radič in pravnica Olga Škrube, sicer mama plesalca in koreografa Anžeta Škrubeta. Avtorji skladbe Straight into Love z Gregorjem Zemljičem na čelu so zavoljo glasbene zvrsti z dodatkom dubstepa predlagali in navijali za ekipo koreografa Romana Ureka in njegovega Urban Roofa. A dinastija Škrube je premočna in nekako nepremagljiva, eurosongovski oder pa zelo domač, saj bo Anže na njem nastopil že četrtič. V Malmo bo odpotoval s še tremi plesalci, ki pa so v prejšnjem tednu s Hannah posneli tudi videospot. Anžeta smo vprašali za komentar, a nanj čakamo že nekaj dni.

Anže Škrube z Maestrom in Severina, s katero je trenutno na turneji.
Je bil pa veliko bolj zgovoren premagani Roman Urek: "Na začetku sem bil kar prepričan, da smo že izbrani glede na to, da nismo šli skozi nobeno avdicijo, a vedno bolj proti koncu sem dojel, kam pes taco moli. Nisem razočaran, saj vem, kako danes svet stoji, in me take zadeve ne potrejo več, doživel sem že dovolj. Mislim, da bo tudi Škrube v redu. Meni je on car že od vedno. Kdo bi bil boljši, pa ne vem. Vsake oči imajo svojga "malarja". Mogoče bi bili tokrat boljši mi, saj ljudje ne bi vedeli kaj pričakovati. Tako bom pač na državcu, sicer ne bi bilo slabo tudi na Švedskem."
Roman Urek ne gre na Švedsko, bo pa zato na državnih prvenstvih v Novem mestu.
Odgovore na konkretno poslana vprašanja, zakaj so se na TV Slovenija odločili za Mestro in predvsem, kdo je o tem odločal ter koliko bo znašal honorar koreografa in plesalcev, še čakamo, nam pa je PR-služba odgovorila, da bodo "vse podrobnosti v zvezi z videom, zadnjo verzijo skladbe in nastopom na Pesmi Evrovizije posredovali konec tega tedna". Nekaj evrov bo zagotovo padlo v Maestrov žep. Pogled na javno dostopne podatke namreč kaže, da je imel Anže Škrube d.o.o. v letu 2011 199.000 evrov prometa, leto prej pa 119.000 evrov. Za minulo leto pa seveda še ni podatkov.