Ljubljana open. Vrhunski plesni užitki. Premiera za Ano Mesec.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta si lani na Ljubljana open v LA plesih med člani priplesala zlato.

2. in 3. aprila se bo v športni dvorani Medvode v organizaciji Plesnega kluba Urška in plesnega kluba Mirandance znova odvijalo mednarodno tekmovanje v standardnih in latinskoameriških plesih Ljubljana open 2016. Tudi letos je tekmovanje posvečeno spominu na plesnega mojstra Tomaža Ambroža.

Ana Mesec in Iliya Dobrev bosta nastopila prvič.
V dveh dneh se bo  v vseh starostnih kategorijah od pionirjev do seniorjev pomerilo okoli 400 plesnih parov iz 22  držav. Seveda na tekmovanju pričakujejo vse najboljše slovenske pare, prvič pa se bo tekmovanja udeležilo nekaj na novo sestavljenih parov. Prvič bosta nastopila Ana Mesec in Iliya Dobrev. Iliya prihaja iz Bolgarije, zastopala bosta Slovenijo in Plesni klub Urška.
Med tekmovalnimi pari bosta letos tudi Glen Richard Boyce in Caroly Janes.
V Medvodah bosta tekmovala tudi japonska državna prvaka Yumiya Kubota in Victoria. Iz Anglije pa prihajata Glen Richard Boyce in Caroly Janes, ki plešeta med mladinci in sta v finalih vseh večjih tekmovanj. Glen je že tretja generacija plesalcev, njegova stara starša Glen and Lynnette Boyce sta bila svetovna prvaka v standardnih plesih, njegova starša Warren and Kristy Boyce sta bila prav tako zelo uspešna plesalca standardnih plesov.
Nataša Ambrož, plesna trenerka in sodnica ter organizatorka tekmovanja, verjame, da Ljubljana potrebuje tak mednarodni plesni dogodek.

"Ljubljana open je nekakšen vrhunec plesne sezone v Plesnem klubu Urška, saj želimo organizirati vrhunsko plesno prireditev in biti kar najboljši gostitelji vsem plesnim parom, ki pridejo v Ljubljano. Letos je soorganizator prireditve plesni klub Mirandance iz Medvod . Ti zadnji tedni so zelo naporni za celo ekipo, vendar bo ves naš trud poplačan, ko bo prireditev uspešno zaključena. Vedno smo se izkazali za dobre organizatorje in gostitelje in verjamemo, da bo letos tudi tako. Dvorana bo vrhunsko opremljena, poskrbeli bomo za dobro glasbo in plesni pari bodo poskrbeli za obilje plesnih užitkov. Kljub vsakoletnemu neugodnemu finančnemu rezultatu vztrajamo, saj verjamemo, da Ljubljana potrebuje tak mednarodni plesni dogodek. Upam, da bodo vsi ljubitelji plesa prišli ta vikend v Medvode in nas podprli v našem prizadevanju, da obdržimo pri življenju ta edinstven plesni dogodek,"
je za naš portal povedala Nataša Ambrož, plesna trenerka v iz PK Urška, sodnica in organizatorka tekmovanja.
Jure Bergant in Ana Mesec sta lani zmagala med starejšimi mladinci v latinu in standardu.
Tekmovanje šteje za točkovno lestvico svetovne plesne zveze WDSF in za slovensko točkovno lestvico. Sodniško ekipo sestavlja 20 sodnikov iz 13 držav. Kvalifikacije se začnejo zjutraj ob 9.00, večerni del pa ob 19.30. V soboto se bodo članski pari pomerili v latinskoameriških plesih, v nedeljo pa v standardnih plesih. V nedeljo bodo nastopili tudi plesalci pilotnega projekta.

View Gallery 5 Photos