Lukčevi step plesalci spet zmagovalci

V petek, 25., in soboto, 26. marca, je v Lignanu v Italiji potekal tradicionalni mednarodni plesni festival World Dance Trophy. Festivala se že več let udeležujejo tudi plesalci iz Plesnega kluba Lukec, za katere je bila letošnja udeležba še kako uspešna. Festivala se je udeležilo 41 plesalcev PK Lukec ter 18 plesalcev hip-hopa iz Plesnega Vala iz Celja. Skupno so plesalci v Italiji osvojili kar pet zmag.

Kot smo že vajeni, nas zadnje čase z vrhunskimi rezultati razvajajo članski step plesalci in tudi v Lignanu ni bilo nič drugače. Plesalci Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter Luka in Sebastijan Vodlan so zmagali na master gala večeru 34. World Dance Trophy festivala v Lignanu v Italiji. Prav tako je skupina slavila znotraj svoje kategorije over group fantasy.
Vrhunski dosežek je dopolnila mladinska hip-hop formacija Madness (Kaja Dobrovnik, Valentina Pirc, Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč, Eva Krošelj, Neja Tomše, Saša Oblak, Stella Resnik, Nika Gradišek, Laura Ivanšek, Nina Škoberne, Ana Škoberne, Maruša Grmšek, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Nina Kelhar, Kerina Koni, Kiara Kerin in Korina Vintar), ki si je z zmago v kategoriji junior formation urban priplesala visoko število točk in si s tem prav tako zagotovila nastop na gala večeru, kjer se predstavijo samo najboljše koreografije, ki osvojijo zlato priznanje v rednem delu festivala.
Zmago je v kategoriji člani solo ethnic osvojil tudi Luka Vodlan, v isti kategoriji pa si je 5. mesto priplesala še Sara Jurkas Omerzo. Luka je skupaj z Brino Lukež zmagal prav tako v kategoriji člani duo fantasy.
Na festivalu je nastopila tudi članska hip-hop formacija Force, ki jo sestavljajo plesalci Plesnega Vala iz Celja in PK Lukec (Katja Pirc, Dea Micić, Nika Tabor, Jasna Preskar in Patricija Štrbuncl Jalovec) ter v kategoriji člani formacije freestyle ponovila uspeh izpred dveh let in pristala na 2. mestu ter za las zgrešila nastop na večerni master gali.
V kategoriji člani formacije fantasy pa je nastopila skupina So what (Mateja Kuntarič, Udovč Urška, Alenka Merhar, Ivanušič Mirjana, Brigita Andlovic, Romana Krstič, Miloš Ružič, Mojca Tabor, Martina Grmšek, Claudia  De Costa, Ksenija Vintar in Luka Vodlan) in na koncu pristala na 8. mestu. Iskrene čestitke vsem plesalcem in obema trenerjema Mihi Pozniču in Sebastijanu Vodlanu. (so sporočili iz Plesnega kluba Lukec za naš portal)
View Gallery 8 Photos