Kombinacija za mladince. Brin Hlade in Laura Walter med 24 najboljših na svetu.

Brin in Laura pred tekmo v Moldaviji (foto: FB)

V soboto, 14. oktobra, se je v Moldaviji, v Kišinjevu odvijalo svetovno prvenstvo v kombinaciji za mladince. Naša predstavnika, trikratna državna prvaka tako v latinu, standardu kot kombinaciji, sta premagala sedem parov in pristala na 24. mestu. Brin Hlade in Laura Walter sta za naš portal simpatično komentirala včerajšnji nastop: "To najino drugo svetovno prvenstvo v desetih plesih, ki je potekalo v Moldaviji, se nama je ‘dopadlo’, saj je dvorana, v kateri smo plesali, prečudovita, pa tudi vzdušje je bilo enkratno. Glede na najino prvo svetovno je bilo tokrat bolj sproščeno, ni bilo prisotne toliko treme in sva lahko pokazala to, kar znava. Parket nama je bil kar naklonjen, moram reči, saj sva prišla med 24 najboljših. Lepo stopnjujeva rezultate z vsakega predhodnega svetovnega prvenstva. S plesom sva bila zadovoljna, ampak seveda je tukaj prisotnih še kar nekaj napak, ki pa jih bova začela odpravljati že na prihodnjem treningu."

Alenka Bohak je spremljala Brina in Lauro. (Foto: Marko Mesec / arhiv Parada plesa)

Uradna spremljevalka našega para je bila Alenka Bohak, ki nam je takoj po tekmi sporočila: "Lep pozdrav iz Moldavije, iz Kišinjeva, kjer sta Brin Hlade in Laura Walter zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu v desetih plesih za mladince. Brin in Laura sta državna prvaka v tej disciplini, na tekmovanju pa sta se pomerila še z državnimi prvaki iz 30 držav. Treme je bilo manj kot na svetovnem prvenstvu v standardu Bratislavi, v prvi rundi sta nekoliko bolje zaplesala latinskoameriške plese in se z lahkoto uvrstila med 24 parov. V naslednjem kolu je bila naloga že težja, saj bi bilo treba odplesati bolje od polovice parov. Parket jima je bil naklonjen, kot si jima, Barbra, zaželela, a sodnikom je bil prikazan ples kljub temu premalo, da bi ju sodili v polfinale. Z Brinom in Lauro smo konstruktivno obdelali dosežen rezultat in njun ples, trenirala bosta naprej po programu in se pripravljala na preostala tekmovanja ter na svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih v Romuniji."
… (foto: FB)
Na najvišjo stopničko sta se povzpela aktualna svetovna prvaka v standardu, German Pugachev in Ariadna Tishova, iz Rusije. V sodniški ekipi ni bilo našega predstavnika oziroma predstavnice, glavni sodnik pa je bil Slovenec, in sicer nekdanji predsednik plesne zveze Slovenije Drago Šulek.