Oleg Lagubkov. Hrestač je slavna, prijazna in čudovita božična zgodba.

Oleg Lagubkov in Ekaterina Kostromina v Hrestaču

Moji začetki segajo v otroštvo, star sem bil štiri leta. Najprej sem drsal iz užitka, po prvem tekmovanju pa je to postal moj smisel in nato tudi poklic. Balet na ledu združuje težavne elemente drsanja na ledu in lepoto klasičnega baleta. Ta šport in umetnost sta priljubljena po vsem svetu.

Hrestač – balet na ledu bo spremenil oder Gallusove dvorane v drsališče.
Hrestač je slavna, prijazna in čudovita božična zgodba. Ta zgodba je še posebej priljubljena pri mladih gledalcih, ki verjamejo v pravljice, želijo si srečnega konca, zaradi tega pa je seveda jasno, da imajo želje. Vesel sem, da lahko nastopam kot princ – Hrestač v tej predstavi in delam z Ekaterino Kostromino (Klara) ter zares profesionalnimi plesalci na ledu. Ta vloga potrebuje dobro klasično znanje ter veliko izkušenj iz umetnostnega drsanja v paru, saj izvajava težavne dvige.
Ekaterina Kostromina in Oleg Lagubkov (foto: arhiv Sanktpeterburškega državnega baleta na ledu)
Balet na ledu je na dolgi evropski turneji in želimo kar najbolje nastopiti za gledalce v Ljubljani ter pričakujemo tople aplavze. Če bom imel med  vajami in nastopi kaj prostega časa, bom priložnost izkoristil za ogled mesta. Prebral sem, da je Ljubljana zares čudovito mesto. (je za naš portal komentiral gostovanje predstave Hrestač – balet na ledu v izvedbi Sanktpeterburškega državnega baleta drsalec in plesalec Oleg Lagubkov, ki drsa, pleše ter igra Princa – Hrestača. Predstavo si lahko ogledate 11. in 12. novembra ob 20.00, ko se bo oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma spremenil v drsališče.)