Kočevska mažoretka Lara Lavrič na evropskem srebrna

V začetku meseca so se kočevske mažoretke iz Kulturno umetniškega društva Godba Kočevje – mažoretno-plesna sekcija udeležile evropskega tekmovanja, ki je potekalo od 2. do 4. oktobra v Lignanu v  Italiji, kjer je nastopilo je 1330 mažoretk iz 12 držav.  Vse udeleženke tekmovanja so se v petek popoldan zbrale na defileju, kjer je bilo vzdušje še dokaj sproščeno. Že na večernem odprtju pa je bilo čutiti napetost pred nastopi, ki so čakali dekleta v prihodnjih dveh dneh.

V soboto so najprej nastopile deklice v kategoriji Showtwirl Juvenile in Preteen, kjer je Šana Mihor zasedla 18. mesto, Manca Krajnc 19. in Neja Erjavec prav tako 18. mesto. Po besedah mentorice Klavdije Križ Potisk je bilo čutiti odsotnost slovenskih sodnic, a so bila dekleta kljub temu optimistična, predvsem v popoldanske delu tekmovanja, kjer so v Showtwirl solo junior plesale za Slovenijo tri solistke (Klara Bilbija si je priplesala 18. mesto, Manca Bavčar 16., razveselila pa je Lara Lavrič s srebrnim pokalom in ubranitvijo lanskoletnega vice naslova ).
Lara Lavrič si je želela uvrstitve med prvih šest, a si je z izvrstnim nastopom priplesala odlično 2. mesto.
"Za mano je še eno uspešno evropsko prvenstvo. Tokrat prvo leto v višji junior kategoriji. Želela sem si uvrstitve med šest in to mi je tudi uspelo. Veliko sem vložila v svoj solo nastop. Ni pa bilo lahko, saj sem se na tekmovalni podi podala kot branilka naslova vice prvakinje. Koreografija je bila težja kot lani. Morala sem se spopasti s tem, da bom tekmovala proti starejšim dekletom. Med samim nastopom sem neizmerno uživala, kar so videli tudi navijači. Tudi adrenalin je naredil svoje. Odplesala sem zame odlično. Naslednji dan so potekale razglasitve. Bilo je odlično, ko sem izvedela, da sem bila zopet druga. Nekdo je moral bit boljši. Pa nič zato, mislim, da bom zdaj še bolj trenirala, da nekoč osvojim tudi najvišjo stopničko. Moram čestitati vsem slovenskim nastopom, saj so svojo državo predstavili najbolje, kar se da. Rada pa bi se zahvalila vsem, ki so kakorkoli pripomogli k moji uresničitvi sanj," 
je za Parado plesa povedala več kot zadovoljna Lara, ki se je predstavila s solo nastopomki sta ga zanjo pripravili Klavdija Križ Potisk in Živa Laterner, učiteljica plesa in koreografinja Plesnega kluba Bolero, s katero kočevske mažoretke sodelujejo že štiri leta.
Duet Urška Hribar in Ajda Bradeško je pristal na 14. mestu.
V kategoriji Tradicional Corps junior je skupina desetih kočevskih deklet nastopila izredno suvereno in si prikorakala odlično  5. mesto. Prihodnji dan sta v kategoriji Showtwirl duo juvenile Urška Hribar in Ajda Bradeško s svojim prvim nastopom na tovrstni tekmi pristali na 14. mestu, kar je spodbudno za mladi plesalki, ki ju čaka še lepa tekmovalna pot. V skupinski kategoriji Exhibition corps junior so kočevska dekleta spet  nastopila enotno, vendar ni bilo dovolj za mesto višje, pristala so namreč na 7. mestu, a bila kljub temu ponosna na svoj nastop (mentorici Tonja Rožman Majnarič in Klavdija Križ Potisk).
"Že 19 let je od tega, ko smo kočevske mažoretke začele obiskovati evropska prvenstva. Letos so ga organizirali v sosednji Italiji, v Lignanu. To je v poletnem času zelo turistično mesto, vendar tega ob našem obisku ni bilo čutiti, smo pa zato naselje Slovenci popestrili z rumeno navijaško barvo. Vsako potovanje in tekmovanje je zame poseben trenutek in doživetje, ko imam tremo skupaj s svojimi tekmovalkami in metuljčke v trebuhu. Najprej, da dobro odplešejo, ujamejo vse mete, nato pa pri čakanju na razglasitve. Iskreno povedano sem si glede na videno želela in pričakovala boljše uvrstitve, pa vendar sodniške ocene povedo in predramijo skrite upe in želje. Najlepše odplesani nastopi niso bili samo naši, a vendar sem bila zelo zadovoljna z našimi dekleti, saj so dala res vse od sebe. Kot češnja na torto pa je zasijala v solo kategoriji solistka Lara Lavrič, ki mi je dvignila utrip in položila smisel delovanja za vnaprej. Njeno 2. mesto v junior kategoriji prvo leto in z njenim rezultatom izmed toliko mažoretk je nepopisno doživetje. Ves trud in vlaganje plesalke ter nas mentoric je tako poplačan,"
je za naš portal izrazila svoje občutke Klavdija Križ Potisk.
Mažoretke s svojo mentorico, učteljico in koreografinjo Klavdijo Križ Potisk.
Za novo sezono so mažoretke polne idej, ki jih želijo uresničiti čim prej, in z navdušenjem trenirajo že za prihodnjo tekmo, ki bo oktobra 2016 v Angliji, v mestu Crawley.

View Gallery 6 Photos