Slovenci na svetovnem v discu brez finala. Dejan Zečević optimističen.

Tokrat so bili na vrsti plesalci disco dancea. Od 8. do 11. oktobra je potekalo svetovno prvenstvo v mestu Bochum v Nemčiji, kamor se je odpravila 82-članska slovenska reprezentanca disco dance plesalcev. Na samem svetovnem prvenstvu se je za boj na svetovni vrh borilo 17 držav iz dveh kontinentov. Še vedno med najboljše sodijo Norvežani, Švedi in Danci, pa tudi Slovaki in Čehi so zelo dobri. Slovenci pa se le  težko uvrstimo v finale, a imamo zato iz leta v leto več polfinalnih uvrstitev, ki kažejo na napredek naših plesalcev, ki se borijo v hudi konkurenci.

Pokali za najboljše
Za Slovenijo sta najboljši rezultat dosegla Nika Leskovar in Luka Kotnik iz Plesnega kluba Urška. Med članskimi pari sta dosegla sedmo mesto.
Niki Leskovar in Luki Kotniku iz Plesnega kluba Urška je le za las ušel finale.

Tjaša Gazdag
iz Plesnega kluba Zeko je 13. na svetu med članskimi solisti. V konkurenci med 76 solistkami gre za vrhunski rezultat in verjamem, da bomo o Tjaši še veliko slišali.
Tjaša Gazdag si je na svetovnem pokalu v Ostravi priplesala prvo mesto, tokrat je bila 13.
Med slovenskimi malimi skupinami so bili najboljši plesalci Plesnega kluba Zeko pod imenom Queen edition, ki so se uvrstili na 13. mesto.
Članska mala skupina Queen Edition iz Plesnega kluba Zeko.
Najboljša slovenska formacija Never stop dancing iz Plesnega kluba Urška pa je dosegla 15. mesto v mladinski konkurenci.
Mladinska formacija Never stop dancing iz Plesnega kluba Urška.
Čeprav imam sam drugačen pogled na nemško organizacijo, ki sem ji priča v tradicionalni Riesi, kjer vse "štima", vodja tokratne reprezentance Dejan Zečević pravi, da le ta ni kaj prida: "Organizacija je bila dobra, sicer pa tipično nemška, kar pomeni strogo samo to, kar je nujno, nič več ali kaj drugače. Čehi in Poljaki dodajo malo več "light showa", poskrbijo za vodje reprezentanc s kako pijačo, kavico, včasih tudi kak prigrizek, več dajo na scenski videz odra, ampak drugače je bilo vse, kot mora biti. Kot vodja reprezentance sem zadovoljen z rezultati, predvsem solistov in parov, medtem ko se pozna menjava generacij pri skupinah, kjer so bili rezultati malo slabši kot lani. Vidim, da delamo dobro in bomo kmalu tudi osvojili kako medaljo. Na svetovnih pokalih smo že med najboljšimi in počasi bo prišel čas tudi za prvenstva. Predvsem pogrešam konkurenco doma – večje število klubov in kakega slovenskega sodnika na mednarodnih tekmovanjih, ki ga tudi tokrat nismo imeli. Sicer pa smo se začeli povezovat z drugimi državami in tam iščemo dodatno znanje, predvsem pa dobre tekmovalce, s katerimi treniramo. Svetovni vrh se je malo razširil, tako da več različnih držav posega po medaljah in ni več samoumevno, da če si iz Norveške ali Danske, si avtomatsko najboljši."
Vse slovenske solistke urejene od glave do pete.
Po uradnih fotografijah sodeč s številnimi nestegnjenimi nogami in fleksi vidim, da je prevladovala hitrost in ne tehnika, to naj bi bil tudi trenutni trend disco dancea. Sam pa sem še vedno raje vidim: manj je več.

View Gallery 7 Photos