Kim Germ na novi poti. Mkreativa. Za otroke v svet plesa brez stresa

Na mladih plesnih nogah …

V Medvodah je septembra lani odprla svoja vrata plesna šola Mkreativa, športno animacijsko društvo za otroke in odrasle, katerega slogan je: Plesna šola za življenje, in sicer z namenom, da bi delili svoje znanje in vizijo. Pesni učitelji in pedagogi ter sodelavci MKreative verjamejo v to, da otroci z njimi in njihovim programom kakovostno preživljajo svoj prosti čas. Otroke učijo biti v trenutku, opazovati, se učiti za življenje in kako izkoristiti svoj najboljši potencial. Vse to počnejo skozi ples, akrobatiko in s kreativnimi delavnicami .

Ekipa Mkreative in …
Njihova posebnost, zaradi česar se razlikujejo od drugih plesnih šol, so prav kreativne delavnice, kjer se otroci pogovarjajo, govorijo, nastopajo, se spoznavajo z retoriko, razmišljajo o sebi in pridobivajo samozavest in pozitivne miselne vzorce. Delavnice potekajo pod vodstvom dipl. psi. Nine Dušič Hren, ki je tudi učiteljica plesne terapije in trenerka mehkih veščin, s svojim zavodom Dober stik uspešno sodeluje z MKreativo, kjer pripravlja letni program kreativnih delavnic.
… ustanoviteljica Kim Germ …
"Sem nadobudna mlada koreografinja, kot me je Barbra Drnač označila v zadnjem intervjuju, z ogromnim številom tekmovalnih dosežkov, plesno znanje sem začela podajati že pri šestnajstih pod mentorstvom Mimi Marčac Mirčete. Pri MKreativi skrbim za ples in koreografije, sem idejni vodja in vzpodbuda mladim. Z otroki smo ravno dobro prišli iz poljskega Mikolajkija, novembra smo plesali na odru Dance Fest Novega Sada, zdaj pa se pripravljamo na pokalne turnirje in novo tekmovalno sezono. Prvi trije meseci so za nami in dosežki so se že pokazali. Dobila sem tudi dodatno pomoč. Pija Dolničar se je vrnila iz New Yorka, kjer je uspešno zaključila tečaj jazz plesa v Broadway dance centru. Skupaj z njo in s sodelovanjem Libero dance centra bomo otroke pripravili na nove tekmovalne uspehe in napore.

Imamo tudi nekaj plesalcev breakdancea, za katere skrbi Brin Matko Juvančič. Sodelujemo z veliko ljudmi, ki že majo izkušnje, ki imajo vizijo širjenja odprtosti in sprejemanja. Povezuje nas ples, verjamemo v to, da je vsak otrok nadarjen in vsak ima v sebi potencial razviti svoje gibalne sposobnosti in odpreti srce. V naših skupinah so vsi otroci enaki, vsi dobijo enako mero pozornosti, možnosti. Vsak zasluži pogled in dotik. Ko dodamo še pohvalo in dovolimo možnost samostojnosti in lastnega razmišljanja, pa otrok sploh dobi nov zagon, motivacijo do dela in življenja. Ples je umetnost, otrok pridobi posluh za glasbo in ritem. Spodbujamo jih k ustvarjalnosti in razvijamo njihovo domišljijo, tako da ima vsak posameznik vedno dovolj svobode biti unikaten. Ne učimo samo plesnih korakov, učimo za življenje. V leto 2016 smo stopili s prvim božičnim bazarjem, kjer so otroci sami pripravili svoje kreativne nastope, lahko ste si ogledali fotografije nastopov, predali smo video zgodbo o tem, kdo smo. Sodelovali smo z različnimi ročnimi ustvarjalci, kot so Teja Jeglich design, Mavrično ustvarjalnico, Steklarstvo Izlakar Germ, kjer so občani Medvod lahko kupili še zadnja božična darila, se z nami poveselili in pogostili,"
je delovanje in aktivnosti kluba opisala koreografinja ter idejni vodja Mkreative Kim Germ.
… Blaž Slanič …
Akrobatika poteka pod vodstvom Blaža Slaniča. Diplomant fakultete za šport je podporni steber akrobatskega dueta F&B Acrobatics. Že vrsto let se ukvarja s poučevanjem gimnastike, akrobatike in raznih cirkuških veščin. Z MKreativo želi na zabaven in strokoven način otrokom privzgojiti, da se je v življenju potrebno zelo potruditi, če želiš kaj doseči. Otroke vzpodbuja k odlični telesni formi in počasi osvajajo gimnastične elemente. Da vsi pridno plešejo in trenirajo vsak v svoji dvorani medvoške telovadnice, pa skrbi Miriam Štucin. Ona je tisti glavni člen, ki ima zadnjo besedo, ki daje zeleno luč pri projektih, nastopih in vseh plesnih potovanjih. Je predsednica društva MKreative in vodja projektov, ki so še v razvoju. "Ekipo sestavljajo tudi vsi naši otroci in sedaj že najstniki, predvsem vsi njihovi starši, zaradi katerih smo uspešni in nas vzpodbujajo," je še dodala Kim.
View Gallery 7 Photos