Fantastično! Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva znova svetovna prvaka v latinu!

Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva upravičeno ponosna. Spet zlata na svetovnem prvenstvu.

Vsako leto se v začetku decembra v pariškem Disney Hotel Newport Bay odvijajo plesna tekmovanja različnih plesnih stilov. Od pokala Freda Astaira do odprtega svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih, ki se ga vedno znova veselimo tudi Slovenci. Če sem zadnjič pisala o precej skromnih plesnih uvrstitvah naših parov v okviru tekmovanj mednarodne plesne zveze WDSF, pa smo na uvrstitve članov v mednarodni plesni zvezi WDC upravičeno ponosni. Že drugič zapored sta svetovna prvaka postala Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva. Tudi za izjavi ju ni treba veliko prositi, saj sta tudi takrat, ko jima ne gre kot po maslu, za Parado plesa vedno na voljo. Tako iz Pariza sporočata: "Tega naslova sva res izredno vesela. Lani, ko sva prvič postala svetovna prvaka, je bila situacija drugačna, in res je, da je nekako lažje napadati vrh, kot pa braniti naslov. Pritisk je definitivno večji, saj šteje le zmaga in karkoli drugega se šteje za neuspeh.

… (foto: FB)

Zadnji teden je bil res težak, saj do zadnjega nisva vedela, če bova lahko nastopila in branila naslov. Klemen si je namreč nekaj dni pred prvenstvom poškodoval hrbet in lahko se samo zahvaliva odlični ekipi fizioterapevtov in ortopedov, da sva lahko tekmo z nekaj protibolečinskimi injekcijami kljub vsemu izpeljala. Tedne pred prvenstvom sva res trdo trenirala in prav to nama je na koncu veliko pomagalo, da sva lahko odplesala dobro tekmo, čeprav zadnji teden praktično nisva mogla trenirati. Z nastopom sva, upoštevajoč vse, zelo zadovoljna. Posebnost članskega svetovnega prvenstva je, da se vsak ples od četrtfinala naprej ocenjuje posebej, in letos je bilo precej sprememb od plesa do plesa tudi v finalu, v nekaterih plesih je bilo celo osem parov v finalu. Vesela in ponosna sva, da sva obranila naslov v vseh petih plesih! Rada bi čestitala tudi Damirju (Halužanu, op. u.) in Anni (Mashchyts, op. u.) ki sta osvojila drugo mesto, in tako kot lani smo Sloveniji priplesali dvojno zmago!"

Damir Halužan in Anna Mashchyts (foto: arhiv Parada plesa)

Nadvse smo ponosni tudi na omenjena Damirja Halužana in Anno Mashchyts, ki sta s ponovitvijo lanskega drugega mesta znova dokazala, da sta v špici latinskoameriškega plesa. Čestitke, plesna ekipa, in naj se prazniki začnejo!

Na stopničkah dva slovenska para. (foto: FB)

 

View Gallery 4 Photos