Evropsko prvenstvo v stepu samo z enim slovenskim predstavnikom

V stepkah edino plesalci in plesalke PK Forma.

Takoj za evropskim prvenstvom v hip-hopu, electric boogiju in break danceu je prav tako na Češkem potekalo še evropsko prvenstvo v stepu. Tokrat je bilo tekmovanje v Pragi z izkušeno organizatorko Milo Petrovo, ki je s svojo ekipo pripravila dogodek, kot se spodobi. Tekma se je odvijala v manjši dvorani, ki je bila za to tudi primerno pripravljena, odlično ozvočena in s plesnim podom, ki je za tovrstno plesno zvrst, kot je step, potreben. Evropskega prvenstva v stepu se je udeležilo 778 plesalcev iz devetih držav in le peščica od tega Slovencev, saj se je tekmovanja udeležil le Plesni klub Forma z vodjem reprezentance ter hkrati tudi trenerjem in koreografom vseh tekmovalnih točk Jadranom Živkovičem. Slovenski sodnik je bil Miha Lampič, v računski službi pa je bila močno pogrešana Vesna Vučajnk, ki se očitno počasi vrača s porodniškega dopusta, za kar smo res veseli. Hkrati je potekal tudi svetovni pokal v jazzu in modernu, a Slovenci se tovrstnih svetovnih pokalov skorajda ne udeležujejo oziroma le redko, čeprav IDO (mednarodna plesna organizacija) vsako leto ponuja še več takšnih tekem. Resda je plesalcev stepa pri nas bolj malo, a kljub temu me je zanimalo, zakaj se jih ni več udeležilo evropskega prvenstva. Sebastjan Vodlan iz Plesnega kluba Lukec pravi, da je bilo iz celotne Evrope prijavljenih malo plesalcev in da ni bilo konkretne konkurence, zato so se tudi oni odločili, da to tekmo izpustijo. Poleg tega pa je bila v tem času matura, ki je marsikateremu plesalci prekrižala pot na evropsko prvenstvo.

Sodniška ekipa na evropskem prvenstvu v stepu.
Med mladinskimi solistkami si je Janaina Lucignano priplesala 8. mesto v Evropi, članski solist Rok Pfajfar je bil peti, mladinski par Alen Granda in Neja Šurca pa je končal na 8. mestu. Poleg solistov so tekmovale tudi skupine, in sicer mladinska mala skupina Girls & Boys Newspapers s končnim 9. mestom, članska 2 mala skupino Small (de)formation s 6. mestom in plesalci mladinske formacije Tin soldiers, ki so 7. v Evropi.
Slovenska reprezentanca stepa z Jadranom Živkovičem na čelu.
Vzdušje v slovenskem taboru je bilo odlično in takšno je tudi na državnem prvenstvu, ki poteka prav te dni v športni dvorani Medvode. Podeljene so že prve kolajne in veselili so se novi ter stari državni prvaki. Tekmovanje bo trajalo do 26. junija in v tem času bo tudi še zadnja mednarodna tekma pred poletnimi počitnicami, in sicer evropsko prvenstvo v disco danceu. O vsem bomo poročali na našem portalu.