Plesni val Celje. Utrujeni, a polni pozitivnih vtisov.

V nedeljo, 12. 6. 2016, smo se vrnili iz evropskega prvenstva na Češkem. Utrujeni, a polni pozitivnih vtisov in nepozabnih izkušenj. Kljub napornemu tednu in dolgi vožnji domov nas je v nedeljo čakalo še šest ur treninga in poletna produkcija Plesnega vala Celje, kjer smo z velikim veseljem med drugim pokazali tudi točke, ki so nam na evropskem prvenstvu prinesle lepe uspehe.

Moja mladinska hip hop mala skupina Fierce je po napetih razglasitvah nazivu svetovnih podprvakinj dodala še naslov evropskih prvakinj. Dosežek je rezultat trdega dela, predanosti in velike ljubezni do plesa in nemogoče je opisati emocije, ki te prevzamejo v trenutku, ko si nagrajen za vsako minuto v dvorani, vse utrujene večere, zamujene zabave, razbolene mišice ter vztrajnost. V sekundi, ko smo se zavedle, da je naslov evropskih prvakinj naš, so se vlile solze in dvorano je napolnilo veselo vzklikanje. Prvič v življenju so stale na prvem mestu in slovenska himna je igrala samo za nas. Prepevale smo kot še nikoli! In priznam, tudi sama sem jokala kot dež.
Na produkciji pa to ni bila edina točka, ki je dokazala, da se s trdim delom daleč pride, Hana Firer in Nika Cehnar sta v ogromni konkurenci mladinskih parov dosegli odlično 4. mesto, Lana Apotekar in Sara Jezernik 23. mesto, naši najmlajši plesalki Zala Plevnik in Nina Škrabl pa sta v kategoriji hip-hop duo otroci osvojili 7. mesto in le za las zgrešili finale. Ker je bila to šele njuna tretja tekma, je rezultat nedvomno prinesel veliko veselih vzklikov, nekaj solz sreče in ogromno motivacije za nadaljnje delo. Neverjetno je, da tako mladi plesalci premorejo takšno mero discipline in zagnanosti, pred evropskim prvenstvom smo trenirali vsak dan, brez izgovora. Včasih od kakšnega starša slišim, da preskočijo celo praznovanje lastnega rojstnega dneva in dopust na morju – ples jim res pomeni vse na svetu in neizmerno ponosna sem nanje in na to, da treniram takšne plesalce.
Plesalke mladinske male skupine Fierce so: Hana Firer, Sara Jezernik, Lana Apotekar, Nika Cehnar, Azra Sinanovič, Laura Pintar in Kaja Roš. Delujejo pod vodstvom Tjaše Leban v okviru celjskega Plesnega vala, ki jim je tako rekoč že drugi dom. Lep rezultat je domov prinesel tudi članski hip-hop solist Marko Sivka, ki je dosegel odlično 4. mesto. Konec meseca vse tekmovalce čaka še državno prvenstvo, na katerega se že pridno pripravljamo in upamo na najboljše. (je plesalka in trenerka Tjaša Leban iz Plesnega vala Celje za naš portal sporočila dosežke celjskih plesalcev in strnila vtise z evropskega prvenstva na Češkem)
View Gallery 5 Photos