EP v hip-hopu, break danceu in electric boogieju. 17 medalj za slovenske plesalce

Nina Ukmar iz PK ADC Ajdovščina, evropska prvakinja

Od srede, 14., do nedelje, 18. junija, je v poljskem mestu Walbrzych potekalo evropsko prvenstvo v uličnih plesih. Pomerilo se je kar 2800 plesalcev iz 19 evropskih držav, med njimi številčna slovenska reprezentanca, ki je znova posegla po najvišjih mestih. Slovenci so osvojili 17 medalj in številne finalne uvrstitve, ki so v tolikšni konkurenci, tudi več kot 100 plesalcev v posamezni kategoriji, res izjemne.

Slovenski sodniški stolček sta si izmenjavala Miha Krušič, ki je bil s kakovostjo plesalcev zadovoljen in pravi, pa da so tokrat zatajili koreografi, in Miha Lampič. V pomoč jima je bila tudi Diana Drobnič Gorenc. Delo vodje slovenske reprezentance je opravljal Dejan Zečevič s pomočjo Robija Grmeka. Organizacija je potekala tekoče brez večjih zapletov.
Mednarodna sodniška ekipa
Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenija. Najboljši v Evropi ta trenutek pa so: v disciplini hip-hop imamo bronastega solista med dečki Brina Jugoviča iz ŠKDPS Novo mesto; med mladinkami je izjemni uspeh in naslov evropske prvakinje pripadel Lii Lačen iz Plesnega kluba Bolero, ki je tudi evropska podprvakinja v disciplini hip-hop battle; prav tako je evropska prvakinja med solistkami v kategoriji članic Nina Ukmar iz PK ADC Ajdovščina. Med pari pa sta najboljša Ana Zajc in Urban Marolt iz PŠD Artifeks, ki sta evropska podprvaka. Tudi med skupinami imamo evropske prvake; plesalke iz male skupine Connexion iz ŠKDK Plesni Val Celje so stale na najvišji stopnički, bron je osvojila formacija Presha iz PK ADC Ajdovščina, medtem ko so bili bolerovci zlati s formacijo Savage in hkrati tudi evropski prvaki med produkcijami s koreografijo Silence. Člani2 iz ŠKDPS Novo mesto so se obarvali bronasto s formacijo Black and White.
Lia Lačen iz PK Bolero, evropska prvakinja in evropska podprvakinja
Urban Marolt in Ana Zajc iz PŠD Artifeks, evropska podprvaka
Mala skupina Connexion iz ŠKDK Plesni Val Celje, evropski prvaki
Bolerovci evropski prvaki med članskimi formacijami in produkcijami
.
Žal v disciplini electric boogieja Slovenci niso osvojili medalje, so pa zato poskrbeli breakedancerji, ki so slavili v več kategorijah. Med mladinskimi solisti je evropski prvak Bor Rehak Friš iz PK Zapleši z Urško, bron pa je osvojil Elias Ljubec iz Plesnega kluba Zeko. Med člani imamo evropskega podprvaka Tima Babnika iz ŠKPK VIP in bronastega Filipa Kavčiča iz PK Zeko. Pri mladincih so evropski podprvaki tudi Generic Crew iz KUD Superstar, medtem ko imamo med člani tako evropske prvake kot podprvake. Slednji so Breakingz iz PK Tržič, zlati pa Unity crew iz ŠPK Kreart.
Bronasta breakerja Elias Ljubec in Filip Kavčič iz PK Zeko
.
Prve mednarodne tekme so za slovenske plesalce minile več kot izjemno, tako da vas lahko povabim, da pridete na državno prvenstvo pogledat najboljše plesalce v Evropi, in upam si trditi, da tudi na svetu. Baje se obeta pravi spektakel.
View Gallery 9 Photos