Pro dance company. S plesom za Novo Gorico!

Pro dance company v akciji (foto: Ivo Pregelj)

Plesne miniature Pro dance company Nova Gorica in Šempeter S plesom za Novo Gorico v amfiteatru gradu Kromberk so bile mnogo več kot letni pregled dela mladih plesalcev. Prireditev, ki sta se je udeležila tudi novogoriški župan Matej Arčon in eden prvorojenih Novogoričanov Ilko Vidic, je bila s plesom in besedo svojevrsten poklon najmlajšemu slovenskemu mestu, 70 vrtnic za 70 let Nove Gorice, ki so jih na koncu med občinstvo poklonili plesalci, pa češnja na torti praznovanja.

Blizu 150 plesalcem, mentorjem, trenerjem in koreografom Pro dance company Sari in Niki Mlakar, Veroniki Škrlj, Gašperju Preglju in Nakiju s prireditvijo ni uspelo zgolj dodati kamenčka v mozaik siceršnjega praznovanja 70-obletnice mesta, ampak so predvsem z glasbo in plesnimi gibi dokazali, da Nova Gorica še danes sije v duhu mladosti.
V skoraj dve uri trajajočem programu, kjer so s plesom in besedo prehodili pot od nastanka Nove Gorice do danes, so predstavili pestro paleto plesov, od jazza, moderna, orientalskih plesov do hip hopa in break danca. Spomnili so na gradnjo ruskih blokov, na postajarje, na prvi bazen, na otroške igre, vse pa se je v končni skupni točki zlilo v eno samo barvito harmonijo praznovanja samosvoje in edinstvene Nove Gorice.
… (foto: Ivo Pregelj)
Prepričani smo, da so uživali vsi vsaj tako kot mi, da se je zaradi nas za trenutek ustavil čas in da ste z nami delili čar brezčasnosti in večne mladosti našega mesta. (je za naš portal sporočila ekipa Pro dance company iz Nove Gorice)

View Gallery 4 Photos