Doživite skok v novo leto z Labodjim jezerom in Nuško Drašček

Nina Noč in Kenta Yamamoto bosta z vami na najdaljšo noč v letu. (Foto: Darja Štravs Tisu)

Zadnji dan v letu se bo ljubljanska operno-baletna hiša odela v belino. Vstop v leto 2018 napovedujejo v velikem slogu – z razkošnim silvestrskim večerom.

Sanja Nešković Peršin, umetniška vodja ljubljanskega baleta
Umetniška vodja ljubljanskega baleta Sanja Nešković Peršin je takole komentirala idejo o silvestrski prireditvi: "Zamisel o praznovanju silvestrovega v takšni podobi se je porodila umetniškemu vodji opere, Roccu (Rok Rappl, op. u.), ki je predstavil uspešen model gala večerje in plesa v praški Operi. Gala novoletni dogodki imajo na tujem dolgoletno tradicijo in vodstvu se je zdelo primerno, da to vpeljemo tudi v slovensko nacionalno Opero in tako ljubiteljem operne in baletne umetnosti ter ostalim obiskovalcem omogočimo novoletni umetniški vrhunec. Odločili smo se, da letos odplešemo čudovito Labodje jezero, s katerim januarja (med 11. in 25. 1.) v sklopu abonmaja gostujemo v gledališču v Celovcu. V glavnih vlogah bosta plesala mlada perspektivna baletnika Nina Noč in Kenta Yamamoto.
Nina Noč in Kenta Yamamoto
Baletni ansambel ljubljanske Opere je – tako kot preostali umetniki – podprl silvestrovo v Operi, tudi zato, ker bodo baletniki občinstvu med novoletno zdravico v več jezikih voščili srečno novo leto in tako pokazali, da se kot osrednja institucija v državi odpiramo in gledamo v svet.  Ravnatelj in preostali si želijo, da bi dogodek v takem obsegu – z novoletno večerjo in plesom na odru – postal stalnica oziroma tradicionalen dogodek ljubljanske Opere." 
Lukas Zuschlag kot Rothbart
Vabljeni v družbo baletnega ansambla, ki bo tokrat plesal Labodje jezero v zasedbi: Kraljica Regina Križaj, Princ Siegfried Kenta Yamamoto, Odette & Odile Nina Noč, Rothbart Lukas Zuschlag, Princeska Giorgia Vailati, Spremljevalec Yuki Seki, Prinčeva prijatelja Yujin Muraishi, Owen Lane, pas de six Giorgia Vailati, Tjaša Kmetec, Chie Kato, Kenta Yamamoto, Yujin Muraishi in Owen Lane.
Klasični balet Labodje jezero bo pospremila slavnostna novoletna večerja, po novoletni zdravici pa se bo na odru začel gala ples ob živi glasbi. Za dobro vzdušje bo poskrbela izjemna pevka Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino.
… (foto: Darja Štravs Tisu)
Za lažjo odločitev si oglejte še časovnico večera: 18.30 – Pijača dobrodošlice, 19.30 – Balet Labodje jezero (1. dejanje), 20.45 – Slavnostna večerja, 22.30 – Balet Labodje jezero (2. dejanje), 23.45–2.00 Novoletna zdravica in gala ples na odru z Nuško Drašček Rojko. Vstopnice so že v prodaji na blagajni gledališča in na spletu, zanje pa boste odšteli od 165 do 220 evrov. Abonenti imajo pri nakupu vstopnic 10-odstotni popust.

View Gallery 6 Photos