Domnevni spolni predator Jure Krajnc postal sommelier v restavraciji Mak v Mariboru!

Jure Krajnc še vedno ne daje izjav za Parado plesa.

Plesni pedagog Jure Krajnc, domnevni spolni predator, se ne da motiti. Plesnih aktivnosti menda ne izvaja, je pa dobil angažma kot sommelier v znani mariborski restavraciji Mak.

O škandalu, ki je konec avgusta izbruhnil v slovenskem plesnem prostoru, smo se razpisali tukaj: https://www.paradaplesa.si/na-spici/jure-krajnc-obtozb-ne-komentira-a-prijava-proti-njemu-je-vlozena/. Od takrat se kaj dosti ni zgodilo, razen da so ovadbo poleg omenjenega plesalca Nejca Strelca podale še nekatere plesalke. Skupina je tudi našla svoj novi dom pod okriljem Rudija Kocbeka in njegovega Plesnega kluba Pingi, saj je njihova nekdanja šefica in lastnica PK Samba Natalija Banovič vsem involviranim plesalcem preprosto podala izpisnice. Članek si preberite tukaj: https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/namesto-odpovedi-domnevnemu-spolnemu-predatorju-juretu-krajncu-lastnica-plesne-sole-samba-natalija-banovic-razdelila-izpisnice-plesalcem-ki-so-razkrili-skandal/

Natalija Banovič

Natalija seveda deluje v skladu s svojim prepričanjem, in glede na njeno sumljivo plesno zgodovino, ko so jo z mamo Milojko lovili po Mariboru https://www.paradaplesa.si/na-spici/mariborski-plesni-skandal-lastnici-sole-mamo-in-hci-lovijo-s-tiralico/, se takšnim dejanjem ni čuditi.

Jure Krajnc z Ano Vodišek, s katero sta pripravila oddelek za hip-hop, electric boogie in breakdance na Akademiji za ples Alma Mater Europaea.

S časovno distanco sem na intervju povabila involviranega Jureta Krajnca, ki seveda na moje klice in elektronska sporočila ob začetku afere ni odgovarjal. Tokrat se je zgodila sprememba in po telefonskem klicu sva se dogovorila kar za video intervju, s tem da sem mu pripravila seveda vprašanja vnaprej, da se ‘ubogi človek’ malo pripravi. Vprašanja so bila naslednja: Lepo pozdravljen, Jure, in konec avgusta je kot bomba odjeknil zapis Taje Holc, mame plesalke Taše, v katerem te je (takrat še z inicialkami) obtožila spolnega nadlegovanja in pretepa plesalca Nejca Strelca. Nadaljevanje je sledilo nekaj dni pozneje, ko je Nejc Strelec proti tebi vložil ovadbo. Lahko zdaj s časovno distanco nekaj mesecev razložiš še svoje videnje celotne zadeve? (jaz sem te sicer klicala po telefonu, a se nisi javil)
Verjetno nekaterih stvari, ki so se dogajale, ne moreš zanikati, saj je po izjavi Natalije Banovič s tabo prekinila sodelovanje, vpleteni plesalci so zamenjali PK Samba s Pingijem … Kaj se je zgodilo, da je pripeljalo do tega izpada, saj si nas vse, ki te sicer ne poznamo tako dobro, šokiral?
V kateri fazi je zdaj obtožnica proti tebi, saj so starši in plesalci menda jasni, da bodo šli do konca, pa karkoli naj bi to pomenilo?
Dogodek je seveda imel velik odmev, kako je vplival nate, na tvojo družino, kako je reagirala žena?
Plesna zveza Slovenije ti je začasno odvzela licenco za poučevanje, kako pa je z Akademijo za ples, za katero si pripravil program za hh, eb in break?
Menda vseeno poučuješ na Q Dance v Slovenski Bistrici? Je to res oz. kaj zdaj počneš za preživetje?
Kaj bi želel na koncu povedati našim bralcem, si, kot smo te mediji poimenovali, ‘spolni predator’?

Jure Krajnc (foto: osebni arhiv)

No, seveda je Jure Krajnc že ob domnevni privolitvi v intervju držal fige v žepu. Dan pred realizacijo intervjuja mi je poslal naslednje odgovore: “Iz takratne perspektive bi ta vprašanja imela pomen, ampak življenje gre naprej. Nove okoliščine so se postavile, v življenju ima vse svoj namen in ciklus. Ciklus, ki ga počnem zdaj, je drugačen od tega, kar sem počel 20 let. Ne bo nobenega problema, če se kje srečava in popijeva kakšno kavo. S teboj, ki si pokazala interes o moji zadevi, lahko čez čas spregovoriva o tej za nekatere ‘veliki zgodbi’. S spoštovanjem, Jure Krajnc P.S: Več ali manj ni ples več glavna prioriteta, mogoče še posredno, ker relacije do določenih ljudi so še ostale. Enako velja zate, če boš ‘rabla’ moj ‘suport’.” Kakšen ‘suport’ bi jaz potrebovala z njegove strani, mi sicer ni jasno, razen da bi mi svetoval, katero vino naj pijem pri kateri jedi, saj je že nekaj časa sommelier pri znani mariborski restavraciji Mak, ki jo vodi David Vračko. No, glede na to, da ne pijem alkohola, še manj hodim po restavracijah, za katere izkušeni Mariborčani svetujejo, da se jim je treba izogibati, velikega ‘suporta’ ne bo. Kako je Jure Krajnc prišel do sommelierstva, je seveda spet vprašanje, saj smo ga do zdaj poznali le kot plesnega delavca. In kot takšen naj bi znova deloval naprej, saj je menda Plesna zveza Slovenije napačno vodila disciplinski postopek in naj mu bi bile vrnjene vse trenerske in sodniške licence, kot trdi Taja Holc, mama plesalke Taše Horvat, na družbenem omrežju FB. “Sem razočarana in jezna! Disciplinski postopek Plesne zveze Slovenije v primeru Jure Krajnc je končan. Po neuradnih informacijah mu zaradi napake v postopku (ki ga je vodila odvetnica) vračajo licenco sodnika in trenerja. Vprašanje za PZS: Kako mislite, da bodo plesalci na tekmah tekmovali pred sodnikom, proti kateremu so podane ovadbe na policiji? Mar res mislite, da bom kot starš dovolila, da uničite zaradi vaših napak plesno kariero moje hčerke? Kljub temu da je zaradi objav na mojem zidu fb bil sprožen postopek zoper njega, me ni nihče obvestil o tej podlosti. Ne mene ne drugih staršev, ki smo skupaj vpleteni v to sranje, niti polnoletnih plesalcev. Jure Krajnc, ti se nam lahko še ne vem kako posmehuješ in se hvališ po mestu, kako bo vse propadlo in ne bo nič iz tega. Spomni se, kaj sem ti rekla na sestanku. Da bom jaz osebno poskrbela, da nikoli več ne boš treniral nobenega otroka! Od tega ne odstopam, ker noben otrok ne sme nikoli več doživljati tega, kar doživlja moja hčerka! In če imaš vsaj malo vesti, se sam umakni iz slovenske plesne scene! Ali imaš res jajca sedeti na sodniškem stolu in soditi fantu, ki si mu držal nož na vratu? Ali imaš res jajca sodit puncam, ki si jih zlorabljal tako, da so podale proti tebi ovadbo? Plesna zveza Slovenije – sekcija za moderne tekmovalne plese, ali boste imeli vest takšnega človeka posaditi na sodniški stol? Kako lahko mirno spite?”

Suzana Majer s hčerko Julijo v oddaji Slovenija ima talent (Foto: POP TV)

Zanimivo je to, da je predsednica disciplinske komisije Suzana Majer, spomnili se jo boste z nastopov na Slovenija ima talent leta 2019, ko je skupaj s hčerko Julijo očarala slovenska srca. Suzana, ki je del ekipe PK Pingi, kot pravnica seveda pozna pravilno vodenje postopka. Suzana pojasnjuje: “Najprej se sprašujem, odkod domneve, da sem disciplinski postopek vodila oziroma celo, da sem postopek vodila nepravilno. Oboje ne drži in takšna namigovanja v celoti zavračam. Kot predsednica disciplinske komisije imam po disciplinskem pravilniku obveznost, da zadevo s sklepom dodelim enemu od disciplinskih sodnikov in sama postopka na prvi stopnji ne vodim. Kar se tiče disciplinskega postopka, lahko povem, da ta še ni zaključen, zaradi česar v zvezi s postopkom zadeve razumljivo ne morem komentirati. V zvezi s tem lahko še dodam, da je zadeva trenutno pri pritožbeni komisiji PZS zaradi pritožbe predsednika PZS in tudi, da je dolžnost disciplinskega organa prve in druge stopnje, da postopa in odloča po veljavnih pravilnikih, ki so bili sprejeti v okviru PZS.

Šikanirana skupina Core na enem od letošnjih prvenstev

Predsedniku PZS Jadran Živkovič tudi pojasnjuje: Disciplinski postopek na disciplinski komisiji še ni končan, po pritožbi predsednika PZS slednji poteka na drugi stopnji in čakamo odločitev druge stopnje. Suzana Majer je predsednica disciplinske komisije, ki ni vodila postopka na prvi stopnji, kar je v skladu s Disciplinskim pravilnikom. Počakali bomo na odločitev disciplinske komisije na drugi stopnji. Še vedno obstaja sklep predsedstva PZS o začasnem suspenzu iz vseh organov PZS, seja 14. 9. Zadeva bo ponovno obravnavana na redni seji predsedstva v sredo, 14. 12. 2022. Odvzem licence trenerja Juretu Krajncu ni mogoč, saj J. K. ni član Zveze plesnih učiteljev, vaditeljev in trenerjev. Ne glede na to, navedeni organ nima pristojnosti niti pravne podlage, da bi nekomu vzel izpit. Lahko ga samo suspendira, dokler zadeva ne dobi epiloga na kazenskem sodišču. In enako velja za sodniški izpit. Zveza sodnikov bo, če bo potrebno, o tem odločala, vendar sklep predsedstva trenutno pokriva tudi to področje.
Glede na navedbe na spletnih omrežjih o tem, da je bilo ravnanje J. K. prijavljeno organom pregona, je PZS v zvezi s tem opravila poizvedbe, pri čemer smo prejeli odgovor, da PZS do teh informacij ni upravičena. Po drugi strani pa gre navesti, da starši in plesalci PZS niso posredovali prijave, ki so jo podali na policijo, prav tako ne podatka o tem, katero kaznivo dejanje se J. K. očita. Podatki, do katerih PZS lahko dostopa, so torej le pisanja na družbenem omrežju. Ne glede na to pa gre poudariti, da PZS ni pristojna odločati o kazenski odgovornosti za dejanja, ki se očitajo J. K., to je naloga pristojnega sodišča.”

Fiona Johnson je predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese. (Foto: Milo Fabian)

Kot kaže, bomo odgovore kaj se bo dejansko zgodilo z Juretom Krajncem in njegovo plesno kariero, izvedeli po sredini seji Plesne zveze. Medtem pa seveda tudi namig Taji Holc in plesalcem. Zakaj s svojim članstvom še vedno finančno podpirate PZS? Zakaj ne odidete v konkurenčno plesno zvezo UPZS, ki jo vodi Dušan Vodlan, in ne boste pljuvali sebi v skledo? Pa tudi srečevati predsednico komisije v Pingijevih dvoranah je ravno v posmeh tistemu, proti čemur se borite. V Mariboru je ogromno plesnih prostorov, ki samevajo, in mogoče je čas še za en klub – PK Core? Če ste imeli moč za ovadbo, imejte moč in prekinite sodelovanje s Plesno zvezo Slovenije. Proti Juretu Krajncu pa tožba in zadeva se bo začela premikati.