Mariborski plesni škandal. Lastnici šole, mamo in hči, lovijo s tiralico!

Tiralica, ki je izobešena v okolici Stantetove ulice v Mariboru.

Na naš naslov je prišla anonimka o denarnih mahinacijah plesne trenerke Natalije Banovič in njene mame Milojke, ki skupaj vodita Plesno društvo Samba. Društvo ima po dosegljivih podatkih blokiran račun, novo Društvo plesni center Samba pa je pred dobrim letom ustanovil Natalijin fant Donald Keranovič, ki se tudi pojavlja v anonimki. Vse plesne pare registrirane pod blagovno znamko Plesno društvo Samba pa so že prepisali na Društvo plesni center Samba.

Natalija Banovič in njen fant Donal Keranovič, ki je ustanovil Društvo plesni center Samba.
V anonimki piše, da se Milojka in Natalija Banovič že več let spopadata s finančno krizo. Njun sistem je bil, da si Milojka izposoja denar od znancev in njihovih prijateljev, največkrat gre za okoli 1000 ali 1500 evrov, za katere obljubi, da jih bo z obrestmi vred vrnila v dveh dneh oziroma takoj, ko bo dobila nakazilo. Po preteku dveh dni osebi reče, da nakazila še ni, da naj oseba počaka do naslednjega tedna. Po recimo enem tednu se ne javlja več na telefon ali pa reče, da dela in da se nima časa pogovarjati. Kadar je kdo vztrajen in jo prosi za svoj denar, začne iskat novo žrtev, ki ji posodi 1500 evrov, da lahko vrne prvi osebi 1300 eur in tako dalje. Menda je dolžna ogromno denarja, nekaterim osebam tudi po nekaj tisoč evrov. Nadalje piše, da sta izkoriščali tudi plesalce in njihove starše. Vsi plesalci so morali plačati treninge s tujimi trenerji še isti dan, ker je Milojka trdila, da mora tujemu trenerju nakazati denar na banko, ampak plesalci so večkrat opazili, da je po zadnji uri treninga Natalija plačala tujemu trenerju kar v kešu. Lep primer so bile tudi poletne priprave na morju, ki so jih starši morali plačati januarja, čeprav so otroci šli na priprave avgusta. Ko so se želeli nastaniti v hotelu, so ugotovili, da to ni možno, ker plačilo ni bilo izvedeno, tako so otroci več kot tri ure stali pred hotelom in čakali, da se je Natalijin fant dogovoril za plačilo in nastanitev.
Menda se je Milojka zadolževala zaradi Natalijinega življenja na visoki nogi in…
Po govoricah v plesnih krogih pa naj bi Milojko v finančne težave spravila prav Natalija z življenjem na veliki nogi in predvsem luksuznimi dopusti. Zato ni čudno, da Milojko v Mariboru išče veliko oseb, tako da se zadnjih nekaj mesecev skriva, Natalija pa spreneveda. Precej ljudi ju išče na njunem domačem naslovu na Stantetovi, a sosedje pripovedujejo, da prihajata domov okoli polnoči in odhajata okoli pete ure zjutraj. Zato ni čudno, da se je v okolici njunega domovanja pojavila tiralica, na kateri se iščeta omenjeni lastnici Sambe.
…eksotičnih potovanj.
Seveda smo želeli navedbe iz anonimke preveriti pri Nataliji in Milojki Banovič in jima poslali vprašanja po esemesu, a namesto njiju nas je kar poklical Natalijin fant Donald in za naš portal povedal."Tiralico smo že prijavili na policijo, in sicer zoper neznanega storilca. Bil sem že tudi pri odvetnikih, in ko izvem, kdo je to objavil, bom seveda tožil za nastanek poslovne škode. Če sva z Natalijo komu kaj dolžna, lahko pride do mene, in če ima to na papirju, bova plačala. Vem, da si je Milojka pred časom sposodila 300 evrov od mame našega plesalca in je to tudi vrnila. Vse ostalo pa so laži." Demantiral je tudi informacijo, da naj bi šlo Plesno društvo Samba v stečaj. "Ni šlo v stečaj. Račun je pač blokiran, ker smo ustanovili novo društvo, in sicer Društvo Plesni center Samba na mojo pobudo in sem jaz predsednik. Imamo tudi nove prostore na Melju v Mariboru. Smo eden največjih klubov po številu parov. Imamo jih deset oziroma dvanajst."
Aljaž Gašperič in Nastja Pauman sta Natalijina varovanca.
Za mnenje o dogajanju na Sambi smo vprašali tudi enega od staršev plesalcev, in sicer Dušana Gašperiča, očeta plesalca Aljaža, ki pleše v paru z Nastjo Pauman. "Naše sodelovanje z Natalijo in Donaldom je še vedno korektno in nimam nobenih negativnih ali slabih izkušenj. S tem se sploh ne obremenjujem, in vse, kar smo se dogovarjali v zvezi z našim parom, je držalo. Nikakršnih problemov ni bilo in meni je najbolj pomembno, da se otrok ne obremenjuje z ničimer. Saj ne rečem, da mi je na Sambi vse všeč, ampak midva s soplesalkinim očetom dobro sodelujeva in vse med plesnim klubom in našim parom se dogaja odprto in evidentno."
Zanimivo pa je dejstvo, da se je pred dnevi na Plesni šoli Rolly, ki se tudi nahaja na Melju, pojavil mariborski sodni izvršitelj oziroma rubežnik z namenom, da rubi predmete v lasti Plesnega društva Samba. Branko Padjan, šef Rollyja, je rubežniku komaj pojasnil, da gre za dve različni plesni šoli oziroma kluba in naj se odpravijo na naslov Plesnega centra Samba.

View Gallery 5 Photos