CoraViento. Zaplešite v strastnih ritmih flamenka

Z Urško Cento se boste lahko učili plesne tehnike flamenka.

V četrtek, 9. junija, ob 20:30 bo v Atriju ZRC SAZU letna produkcija Plesno kulturnega društva CoraViento. V čvrsto flamenko atmosfero vas bo v prvem delu večera popeljala solo plesna predstava Box (Melancholy No. 3., Andante) uveljavljenega plesalca Mitje Obeda.

Spoj flamenka, baleta in sodobnega plesa je plod želje po raziskovanju človeške omejenosti. Dramaturška nit se razvija iz naše iluzije o lastni neomejenosti, kar plesalec v začetnem delu izrazi ter telo koristi kot medij za oris iluzornosti naših "neomejenih" čustev, izkušenj, razumevanja … S spoznavanjem ljudi, bolj omejenih od nas, se pojavi melanholija, sočutje in pokroviteljstvo. Tuja omejenost nam pokaže lasten mali svet znotraj škatle ter na koncu sprejetje in razumevanje le-te.

Mitja Obed v solo plesni predstavi Box spaja flamenko, balet in sodobni ples.
V drugem delu bo nastopilo več kot 30 učencev iz Ljubljane, Velenja, Mislinje in Devina pri Trstu, med njimi bo tudi otroška skupina do deset let. Vsak z drugačno zgodbo, a vsi z veliko ljubeznijo do umetnosti flamenka. Priča boste predstavitvi intenzivnega celoletnega dela, ki bo skozi tradicionalni flamenko napolnil prostor z veseljem, smehom, žalostjo, nostalgijo, igrivostjo in pričaral čarobno vzdušje.
Mitja Obed in Manca Dolenc s svetovno znano plesalko flamenka Olgo Pericet.
Hkrati vas pri PKD CoraViento vabijo tudi na intenzivne junijske tečaje flamenka s plesalko Urško Cento, ki bodo potekali od 13. do 24. junija. Udeležili se boste lahko intenzivnih tečajev plesne tehnike flamenka, ki so primerni za vse nivoje znanja, seminarju glasbene teorije in zgodovine flamenka, ki je namenjen tako glasbenikom, kot plesalcem, ter intenzivnemu tečaju koreografije za srednjo do višjo raven znanja plesa flamenka. Več informacij lahko preberete na njihovi spletni strani.
View Gallery 4 Photos