Klemen Prašnikar & Aleksandra Averkijeva. Blackpool zapuščava zadovoljna.

Letošnji Blackpool oz. Odprto prvenstvo Velike Britanije zapuščava zadovoljna. Vesela sva, da sva tekmo sploh lahko dokončala, saj je Klemen (Prašnikar; op. u.) staknil poškodbo hrbtne mišice nekaj tednov pred tekmovanjem, ki najprej ni bila videti hujše narave, v dneh pred tekmo ter na sam dan tekme pa se je bolečina stopnjevala, in samo medicinski službi, ki je bila prisotna na tekmovanju, se lahko zahvaliva, da so po najboljših močeh pomagali in sva lahko tekmovanje odplesala do konca. Meniva, da sva naredila dober nastop, komentarji in kritike so zelo pozitivni, tako da sva lahko zadovoljna. Najin nastop sva stopnjevala in finale je bil prav gotovo najboljša runda. Morda bi lahko bilo še za odtenek bolje, če bi bila oba 100-odstotno zdrava, je pa to vsekakor del športa in se ne želiva izgovarjati na nič. Z osvojenim tretjim mestom sva seveda zadovoljna, še posebej, ker sva zadnji dve leti v Blackpoolu zasedla šesto mesto, čeprav sva po tihem upala še na kaj več. Bo pa za to priložnost že na naslednjem velikem tekmovanju v londonskem Royal Albert Hallu, ki bo oktobra. Čestitke tudi Damirju (Haložan; op. u.) in Anni (Mashchyts; op. u.) za osvojeno peto mesto, Slovenci smo spet kot edini imeli dva para v finalu.

Sashine (Aleksandra Saška Averkijeva; op. u.) obleke je seveda spet skreiral Vesa, moje srajce pa Matevž Ogorelec. Rada bi se zahvalila tako njima kot celotnemu timu za njihovo podporo, predanost in trud, ki ga vložijo, zato da je najino delo lažje.
Letošnji Blackpool je bil za naju poseben tudi zato, ker sva kot prvič sodelovala na blackpoolskem kongresu, Sasha kot asistenka in soplesalka bivšega svetovnega prvaka Jukke Happalainena, oba pa kot del slovenskega All-star tima na lekciji Andreja Škufce in Jurija Batagelja. Rada bi se jima iskreno zahvalila za to možnost, bilo nama je v užitek in čast sodelovati tako z njima kot z ostalimi člani te mini predstave, s katero smo pokazali, da smo ne glede na našo majhnost v plesu še kako veliki. (sta za naš portal komentirala nastope na slovitem blackpoolskem festivalu plesalca latinskoameriških plesov Klemen Prašnikar in Aleksandra Saška Averkijeva)