Zdravo, Tereza! se vrača z novo serijo vznemirljivih oddaj, kakršnih še niste videli!

Zdravo, Tereza! prihaja znova na male ekrane. (Foto: Žiga Zupančič)

Po uspehu prejšnje serije bom koncept zdrave priprave vsakodnevnih obrokov povzdignila na višjo raven. Naučila vas bom, kako z lahkoto kuhati čudovite zdrave jedi s sestavinami, ki jih ima čisto vsak v svoji shrambi in ki so prijazne za vsak žep. V oddajah bomo okušali barvite rižotke, športne prigrizke, zdrave recepte za otroke in tudi slovenske jedi, narejene na moj, Terezin način. Raziskovala bom nepoznane kraje Nove Zelandije in tokrat vas odpeljala tudi na južni otok, kjer obiščem tam živeče Slovence. V iskanju najbolj svežih lokalnih sestavin se znajdem z ambicioznimi gurmani, ki ji razkrivajo skrivnosti dobre kulinarike. V vsaki epizodi vas bom popeljala na zdravo gastronomsko potovanje s poglobljeno zgodbo različnih kulinaričnih mojstrov.

In kdo sem jaz? Tereza Poljanič je strokovnjakinja za zdravo prehrano, certificirana presno veganska kuharica, ki je diplomirala v Los Angelesu, v šoli Matthew Kenney Culinary Chef, in avtorica bloga Teresamisu. Na vprašanje, ali je presnojedka, veganka ali vegetarijanka, odgovarja: ”Sem oseba, ki jé! Moja hrana je strastna in slastna, hranljiva in domišljijska, vedno zdrava, brez pretiranega napora ali stresa. Sem človek, ki nikoli ne šteje kalorij, saj s tem, ko si sestavim jedilnik polnovrednih živil, postavim svoje telo v odlično ravnovesje!”

Njena filozofija je preprosta – njen jedilnik je vedno sestavljen iz polnovrednih, svežih sezonskih sestavin, ki v telesu zbudijo pozitivno energijo in pričarajo nasmeh na obraz. Kuhinja je zanjo igralnica, v kateri lahko preživi dan in noč. Je najsrečnejše dekle, ko lahko ustvarja okusne zdrave jedi in jih deli z ostalimi. Pokazala vam bo, kako ostati na zdravi prehranski poti ne glede na to, kako stresno in zasedeno je vaše življenje. Tereza bo z vami delila svoje kulinarično znanje kar iz novozelandske kuhinje, kjer bo pripravljala priljubljene jedi v svojem prepoznavnem slogu. Adijo, beli sladkor, bela moka, neželeni dodatki, konzervansi in sestavine, ki jih ne moremo izgovoriti. Oddaja bo pogled v preprost in zelo osnoven način prehranjevanja, a vedno poln kakovostnih lokalnih sestavin.
Se vidimo in kuhamo v nedeljo! Spremljate me lahko na blogu www.teresamisu.com